ESPANYOL
Esports 13/07/2011

Dia 1 ...després de Dani

L'Espanyol va tancar ahir l'era Sánchez Llibre. En la junta general extraordinària d'accionistes no hi van haver sorpreses i el seu substitut és Ramon Condal, que va avançar que lluitaran per Europa.

Nuria García
3 min
Relleu Condal, nou president, Va rebre les felicitacions de Collet i de Sánchez Llibre.

Cornellà de Llobregat.L'Espanyol va tancar ahir una etapa que s'ha allargat durant els últims catorze anys, l'era Sánchez Llibre, i en va obrir una de nova, la de Ramon Condal. L'any 1997, Daniel Sánchez Llibre agafava el timó del club blanc-i-blau, just després de la venda de Sarrià. Ara, catorze anys més tard i tal com ell mateix va comentar en el seu discurs de comiat, plega havent-se sentit "més penyista que president". I el succeeix un dels seus amics, Ramon Condal. El fins ahir vicepresident del club blanc-i-blau va prendre el relleu després d'aconseguir un 94,36% dels vots dels accionistes que ahir es van aplegar a l'estadi Cornellà-El Prat (un 66,75% del total del capital), pel 3,33% dels vots que va aconseguir la candidatura de l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes de l'Espanyol (Apmae), encapçalada per Roman Escuer.

Sánchez Llibre es va acomiadar dels accionistes i de l'Espanyol fent repàs de tota la seva etapa al club i va recordar quins han estat els seus dies més feliços i els més tristos al capdavant de l'entitat blanc-i-blava. Per a Sánchez Llibre, el millor moment viscut al club va ser "guanyar la primera Copa del Rei", sense oblidar-se el dia de la inauguració de l'estadi i la final de la UEFA que van perdre a Glasgow, mentre que el dia més trist per al ja expresident va ser quan li van comunicar la mort del capità Dani Jarque. A més, també va voler recordar els finals de Lliga en què l'Espanyol es jugava seguir a Primera Divisió, patint fins a l'última jornada.

Condal va presentar en la junta general extraordinària d'accionistes un projecte continuista de la feina feta per Sánchez Llibre en aquests 14 anys, amb una junta de 16 consellers i 5 vicepresidències repartides de la següent manera: màrqueting (August Newton), econòmica (Sergio Oliveró), esportiva (Germán de la Cruz), patrimoni (Francesc Ciprés) i coordinació general (Fernando Molinos). Condal s'ha envoltat de moltes de les persones que fins ahir recolzaven Sánchez Llibre. Dels consellers en cauen 7 de la junta sortint (José Luís Perelló, José Suñer, Emilio Gutiérrez, Víctor Malet, Jorge Malet, José Luis Morlanes i Josep Ramió), i se n'hi incorporen 5 de nous: Josep Lluís Marcó, Néstor Oller, José Manuel López, Albert Garrofé i Carlos Martínez.

Projecte europeu

Condal va explicar davant dels accionistes un projecte amb un objectiu clar: consolidar el que s'ha fet fins ara, però incorporant noves fites ambicioses, mirant a Europa. "Volem consolidar tot el que s'ha fet amb control i rigor, gestionar el club amb criteris empresarials i amb una combinació d'experiència i joventut". Tot amb l'objectiu de fer que l'Espanyol sigui "un club sanejat i ben gestionat". "El primer equip ha de lluitar per Europa i posarem els mitjans per fer-ho possible", va avançar Condal, que va provocar l'aplaudiment dels accionistes que es van aplegar a Cornellà-El Prat. A més a més, Condal va dir que vol que en l'àmbit social l'Espanyol sigui un club "que generi il·lusió i orgull, en constant creixement".

Pel que fa a l'àrea econòmica, Sergio Oliveró (que serà el vicepresident d'aquesta àrea), va dir que treballaran per aconseguir sanejar el club. "Volem arribar al dèficit zero amb pressupostos realistes, i busquem un objectiu: no haver d'hipotecar part dels ingressos de la temporada següent per cobrir les despeses de l'actual". Per Oliveró "el sanejament del club donarà tranquil·litat a l'àrea esportiva", que encapçalarà Germán de la Cruz. En aquesta àrea, el nou consell d'administració busca començar a treballar des de la base. "El triomf ve pel treball", va concloure. Condal va donar les gràcies a Sánchez Llibre (el seu germà petit, com el va anomenar) i va tancar el seu discurs com a nou president explicant com afronta aquest nou repte: "El millor que m'ha passat a la vida és ser periquito. Afronto aquesta nova etapa amb els mateixos valors que he tingut en la meva vida: treball, esforç i dedicació a la meva gent i a tot allò que estimo", va dir un Condal emocionat.

stats