14/09/2012

Deu motius per anar al camp de l'Espanyol i animar

2 min
Deu motius per anar al camp de l'Espanyol i animar

Espero que a Xavier Bosch no li sàpiga greu que li manllevi la seva fórmula per intentar animar la família perica a passar el diumenge al matí a Cornellà i a fer-ho amb ganes d'animar l'equip. Aquesta crida pot semblar exagerada quan només s'han jugat -i perdut- tres partits de Lliga, però crec que la situació ho reclama.

1. Perquè tots, optimistes i pessimistes, tenim la sensació que és un partit important, que ara comença la competició de veritat i que el resultat de diumenge pot determinar el to de la temporada.

2. Perquè si fem costat a l'equip, els jugadors es tornen més bons.

3. Perquè l'èpica és el nostre hàbitat.

4. Pels nens pericos que acaben de començar l'escola i necessiten una victòria que els ajudi a passar el tràngol de representar una diversitat poc acceptada.

5. Per no donar una alegria als nostres enemics, els que els agradaria veure'ns desaparèixer. Com els que en aquest Onze de Setembre històric s'han dedicat, novament, a destrossar l'ofrena floral de l'Espanyol a Rafael Casanova contravenint el savi consell de Joan Sales sobre catalans i imbècils.

6. Pel perico que tots tenim i que ja no hi és (pare, oncle, avi), i a qui recordem i invoquem en els moments de màxima alegria -pocs- o màxim dramatisme.

7. Perquè sembla que, contra pronòstic, Joan Verdú s'ha recuperat de la lesió i podrà jugar. Podrem veure el nostre millor futbolista i celebrar un canvi de cicle sobre el misteri de les lesions.

8. Per iniciar un debat entre stuanistes i longistes. De moment, el meu vot és pel jove italià.

9. Per Pochettino. Perquè, si perdem, començaran els nervis i les trucades dels representants d'entrenadors a l'atur.

10. Perquè guanyarem. Els diumenges al matí ens proven. Que ho preguntin al Rayo (5-1) i al València (4-0).

No vull dramatitzar. Si perdem no estem a Segona. Però tampoc se li pot treure importància: seria el primer cop en tota la història que perdríem els quatre primers partits. Per evitar-ho, el primer repte és que al camp siguem 30.000 pericos positius.

stats