10/04/2013

Després de la permanència vénen les negociacions

3 min

Barcelona.El número màgic a l'Espanyol és el 42. És la xifra de punts que Javier Aguirre es va fixar quan va assumir el càrrec al mes de desembre per treure l'equip del pou. A més, són els punts que històricament han marcat la permanència virtual a Primera Divisió. El conjunt blanc-i-blau en té 39 i és a només tres punts d'assolir la xifra miraculosa. Les matemàtiques, però, diuen que si se sumen dues victòries i van acompanyades d'un parell de bons resultats del Deportivo, el Celta o el Mallorca (els tres equips ocupen el descens ara mateix i tenen enfrontaments directes en els pròxims partits), l'Espanyol podria tenir segellada la salvació en només dues jornades. Serà llavors -i no abans- quan el club activi tots els temes individuals que s'han aturat fins a resoldre la part esportiva. La renovació del tècnic mexicà és la primera carpeta que haurà d'obrir el club. Després s'haurà de tractar la continuïtat de futbolistes com Joan Verdú, Raúl Baena o Juan Forlín, actualitzar la situació de Cristian Álvarez, i valorar possibles sortides de jugadors amb cartell com Héctor Moreno o Kiko Casilla.

La paciència dels representants

De portes enfora, els futbolistes aprofiten la tranquil·litat esportiva que es respira a Sant Adrià per repetir el discurs oficial del vestidor. No ho fan amb el to sec d'Aguirre ("La meva renovació me la sua", va repetir en diverses ocasions diumenge), però sí amb el compromís de centrar-se primer en els punts. "Fins que l'objectiu de la permanència no estigui tancat, no toca parlar de temes personals", recordava Verdú fa uns dies. El seu agent, de fet, va repetir a l'ARA aquest mateix discurs: "Quan tot estigui resolt, tornarem a seure'ns amb el president i el director esportiu a parlar. Les nostres intencions continuen sent les mateixes", va dir Màgic Díaz. Les diferències entre Verdú i el club són essencialment econòmiques, però van lligades al fet que el migcampista, de 29 anys, vol signar un últim contracte ambiciós i està sent temptat pel projecte europeu de l'Atlètic de Madrid de Simeone.

El director tècnic Òscar Perarnau intentarà convèncer Verdú com ho vol fer amb Aguirre: presentant-li el millor projecte esportiu possible dins les limitades capacitats econòmiques de l'entitat. Al fitxatge del davanter arlequinat Manu Lanzarote, s'hi sumaran altres incorporacions que siguin una oportunitat d'afegir qualitat a bon preu. El representant d'Aguirre, Pere Artigas, té clar que "quan sigui el moment, l'acord es resoldrà ràpidament". "La relació amb Perarnau és diària i fluïda i Aguirre és un home de club i projectes llargs. Sabem que estem com estem, acceptem un parell de vendes de jugadors però no seguirem si es desmantella l'equip. No volem que es repeteixi la situació que vam viure al Saragossa fa dos anys". El club aragonès, després de concretar la continuïtat de l'entrenador, va vendre's set jugadors quan va entrar en concurs de creditors.

Entre les vendes que s'assumeixen des de la parcel·la esportiva apareix el nom de Kiko Casilla, que acaba contracte el 2015. El seu agent reconeix que "està tenint publicitat ara que és titular" i que el seu rendiment és bo. "Però el nano toca de peus a terra, està tranquil, gaudint del seu nou rol i centrat en l'objectiu de l'equip. Després valorarem què és el millor per al club i per a ell, i farem el que sigui més beneficiós per a tots. No hi ha pressa", diu.

stats