MOTOR
Esports 20/01/2013

Despres i Peterhansel, reis del Dakar

Cyril Despres i Stéphane Peterhansel han aconseguit revalidar el títol del Dakar, que ja van aconseguir l'any passat. Joan Pedrero en motos i Nani Roma en cotxes han estat els millors catalans.

Nuria García
2 min
Despres i Peterhansel, reis del Dakar

BARCELONAL'última etapa del Dakar no va generar cap sorpresa i va coronar com a campions els participants que defensaven el títol. Cyril Despres i Stéphane Peterhansel es van convertir una vegada més en els campions de la categoria de motos i de cotxes, respectivament. Sobre dues rodes, Despres ja acumula cinc Dakars, mentre que per a Peterhansel, conegut com a Monsieur Dakar , ja és l'onzè -el cinquè en cotxes, ja que abans de fer el salt a les quatre rodes l'any 2003 ja n'havia guanyat sis en moto-. Tots dos rebran avui, a Santiago de Xile, l'homenatge que es mereixen després de quinze dies de competició al límit.

Etapa per a Faria i Roma

Pel que fa a l'última etapa, el triomf en la categoria de motos va ser per a Ruben Faria, seguit del pilot de Torreblanca, Joan Barreda. En cotxes, el triomf va ser per al català Joan Nani Roma, però l'esforç del de Folgueroles a l'última etapa no va ser prou per aconseguir pujar al podi avui. Nani Roma va veure com perdia la tercera posició del podi durant la jornada de divendres. El català va haver d'ajudar el seu company d'equip i guanyador del Dakar, Stéphane Peterhansel, a acabar l'etapa ja que va punxar fins a dos cops. Això li va fer perdre temps i va cedir la tercera posició del podi, que ahir no va poder recuperar en una especial curta.

En motos, el millor català ha estat Joan Pedrero, que va acabar el ral·li en la cinquena posició.

Laia Sanz i Foj, guanyadors

Laia Sanz va coronar-se per tercer any consecutiu en la categoria femenina. La catalana, que ha tingut molts problemes durant el ral·li, va arribar a Santiago de Xile amb la seva moto, fet que enguany no ha aconseguit cap altra dona.

L'altre català que també s'emporta un triomf del Dakar és el pilot de Molins de Rei Xavi Foj, que va guanyar en la categoria T2, la dels cotxes de sèrie.

stats