MOTOCICLISME
Esports 18/06/2013

D'espectador a debutant a MotoGP en unes hores

Xavier del Amor, ja retirat, s'estrena al Mundial amb la moto del lesionat Aoyama i suma un punt

Nuria García
2 min

BarcelonaDiuen que l'esperança és l'últim que es perd. Potser sí, però amb 36 anys, després de més de 15 buscant l'oportunitat de debutar al Mundial de MotoGP, lluitant pels circuits espanyols del Campionat d'Espanya de Velocitat (CEV), el somni pràcticament s'esvaeix. Segurament per això el català Xavier del Amor va decidir a principis d'aquesta temporada retirar-se i baixar de la moto després de tants anys. Però el de Sant Sadurní d'Anoia va voler seguir lligat al món de la velocitat i feia de pilot provador per a una empresa de frens.

Aficionat com és a les motos, aquest cap de setmana es disposava a gaudir de la cursa de casa des del circuit, però una carambola de fets li va fer deixar les graderies per pujar a una moto. De cop, sense avisar, passava de ser un aficionat a fer realitat el seu somni: debutar al Mundial de MotoGP amb l'equip Blusens Avintia. L'equip de Raúl Romero no havia tingut uns bons entrenaments lliures a Montmeló. Un dels seus pilots, Hiroshi Aoyama, havia patit un accident i s'havia d'operar. A més, el pilot provador de l'equip, Ivan Silva, estava lesionat. Els problemes s'acumulaven i Romero va estar a punt de tirar la tovallola i participar en la cursa només amb un pilot, Héctor Barberá. Però va tenir una idea.

Ràpidament va trucar a Del Amor i li va proposar ocupar la plaça d'Aoyama. El català no s'hi va poder negar. "Va ser tot molt precipitat, però quan et proposen una cosa així, no pots dir que no", reconeixia el pilot. La sort no va acabar aquí, ja que, després de poder-se classificar per disputar la cursa, va tenir el debut somiat: va ser 15è i va sumar un punt. "Crec que estic vivint un somni, encara no sóc conscient del que he aconseguit. Estic segur que no oblidaré el que he viscut a Montmeló", afegia el català.

stats