BARÇA - TRIBUNALS
Esports 13/12/2011

Desestimada la impugnació de Laporta

El jutge de primera instància ha desestimat la petició d'impugnació dels acords de l'assemblea de compromissaris del 2010 que havia fet Joan Laporta. L'acció de responsabilitat continua el seu curs.

Albert Solé
2 min
Joan Laporta a la Ciutat de la Justícia, en una imatge d'arxiu.

BARCELONA.A poc a poc es van acabant els judicis que tenen l'actualitat institucional del Barça lligada als jutjats. Ahir el jutge Roberto García Ceniceros, del jutjat de primera instància número 30, va desestimar la petició d'impugnació de l'assemblea de compromissaris del 16 d'octubre del 2010 que havien fet l'expresident Joan Laporta i la seva junta directiva en l'últim mandat. Laporta havia demanat que s'anul·lessin els acords presos en aquella assemblea -el més important va ser engegar l'acció de responsabilitat contra l'expresident i els seus 15 directius- per un defecte de forma en la votació i perquè es van vulnerar els estatuts del club quan no li van deixar defensar els seus comptes de la temporada 2009/2010 que la junta entrant havia modificat -d'11 milions de beneficis a 79 milions de pèrdues-. Laporta tampoc va poder accedir als resultats de la due diligence.

El 12 de novembre el jutjat de primera instància havia admès a tràmit la petició d'impugnació de Laporta, però no la petició de l'anul·lació cautelar dels acords que volia impugnar. El 24 d'octubre es va celebrar el judici, i dilluns el jutge va fer pública la sentència en què desestima la impugnació perquè creu que no té fonament de dret: "En l'assemblea de 16 d'octubre del 2010 no s'aprecia que per part de l'entitat FC Barcelona es vulnerés cap dret dels demandants, ni s'infringís cap precepte legal o estatutari". Per aquest motiu la junta directiva actual del Barça ha expressat la seva satisfacció amb la sentència a través d'un comunicat: "El jutge ha fonamentat la seva resolució en l'escrupolós compliment del dret d'informació previ, en la no influència de l'exposició de la due diligence en el resultat de les votacions, en el fet que la liquidació de l'exercici econòmic 2009/2010 presentat a l'assemblea s'ajusta a la prescripció estatutària de reflectir la imatge fidel de la situació econòmica de l'entitat, en no haver-se impedit la intervenció a l'assemblea del senyor Laporta i per haver-se adoptat l'acord d'exercici de l'acció de responsabilitat per la majoria prevista estatutàriament i legalment".

El jutge diu que "és millorable"

Joan Laporta ja ha anunciat que pensa presentar recurs d'apel·lació a la sentència, però ha deixat entreveure una certa satisfacció amb el redactat, del qual s'entén que el jutge dóna part de la raó moral, que no legal, a la demanda de l'expresident: "És possible que la manera d'exposar la informació al soci, durant l'assemblea, fos millorable [...]. I potser podien haver-se articulat mecanismes per facilitar l'accés dels socis compromissaris als documents de caràcter econòmic sobre els quals versaria la reunió". Tot i això, el jutge recorda que "una cosa és el que podria considerar més convenient o més apropiat per al desenvolupament de la reunió i una altra de molt diferent el que constituïa un deure (legal o estatutari ) per a la junta directiva".

stats