COPA DEL REI
Esports 15/10/2011

Miguel García "Des de l'estadi de L'Hospitalet se sent el murmuri del Camp Nou"

Eliminatòria "En els més de 50 anys d'història del club aquest partit serà el més important" Beneficis "Els diners que guanyem els repartirem: una part per als jugadors i la resta per al futbol base"

Albert Solé
2 min
Miguel Garcia, màxim mandatari del CE L'Hospitalet.

És un dels presidents més coneguts del futbol català, perquè ja fa 18 anys que presideix l'Hospi i perquè li agrada xerrar pels descosits. Ahir va atendre tota la premsa que el va requerir, va ser el seu dia, i li ha tocat la grossa dos mesos abans de Nadal.

Miguel, digue'm la veritat: tu ja sabies que et tocaria el Barça.

Quina preguntes més compromesa... La veritat és que sí. Intuïa moltes coses… però deixem-ho aquí.

Què significa per a l'Hospi aquesta eliminatòria?

És un dia importantíssim a la nostra història perquè enfrontar-nos en competició oficial al millor equip del món no toca habitualment. En més de cinquanta anys d'història de l'Hospi, aquest és el partit més important de la seva vida com a club.

Tenir el Camp Nou tant a prop us ha perjudicat?

Potser sí, però per a nosaltres és molt especial tenir-lo tant a prop. L'Hospitalet i Barcelona estan separades per només un carrer, la Riera Blanca, i quan estem entrenant i hi ha un partit important del Barça, des del nostre estadi se sent el murmuri del Camp Nou. Això és un cordó umbilical que ens uneix, i ara encara més.

Tu et vas fer molt famós per plantar-te quan el Dépor no va voler venir a jugar a la gespa artificial de la Feixa Llarga a la Copa el 2001.

A mi em va doldre molt tot allò, per això quan la Federació va designar el Miniestadi per al partit, nosaltres no hi vam anar i ens vam quedar a la Feixa Llarga, mentre l'àrbitre i el Dépor eren al Mini. Però per a mi això ja és passat, encara que no ho oblidem. Però estic segur que el Barça i Guardiola sí que vindran.

I contra l'Athletic Club el 2005 per què no et vas plantar, també?

No vaig voler fer el mateix perquè no em diguessin que buscava protagonisme altra vegada, i vam anar a jugar a la Nova Creu Alta de Sabadell. I va ser un fiasco perquè va ploure, ens van eliminar…

Ja has fet números del benefici que en traurà l'Hospi?

El meu club no té cap deute perquè anem amb molt de compte i no malgastem. Però esclar, sempre hi ha coses per millorar. Els diners que guanyem els repartirem, primer per pagar les despeses de les tres eliminatòries anteriors, que són deficitàries, després en donarem una part als jugadors, que s'ho han guanyat, i la resta per al futbol base, per ajudar als pares que per la crisi no poden pagar la quota dels seus fills.

Ets conscient que ets un president de club de futbol diferent, peculiar?

El primer amic que tinc sóc jo mateix, i si me'n vaig a dormir amb la consciència tranquil·la i content amb mi mateix, encara que m'equivoqui, el que pensi la gent no m'importa. Jo estic per sobre de les crítiques, i els que em coneixen saben que sóc una persona vehement, que m'agrada xerrar, que arraso amb la paraula, però saben que hi ha bon fons en tot el que faig. Jo no dic una cosa i en penso una altra, no sóc gens hipòcrita.

stats