REIAL MALLORCA
Esports 12/06/2013

Decisions abans de començar

José L. Oltra ha de resoldre, amb Serra Ferrer, el futur immediat de mitja plantilla

Lluís Planas
3 min
CONFIGURAR L'EQUIP  Una part de l'equip té el futur enlaire. Les properes setmanes seran clau.

PalmaJosé Luis Oltra, el tècnic escollit per Llorenç Serra Ferrer per dirigir el Mallorca a Segona Divisió i aconseguir l'ascens, ha de decidir el futur de gairebé més de la meitat de la plantilla actual. I de com se solucionin aquestes sortides dependran els fitxatges, tot i que el màxim accionista i director esportiu ja ha pres algunes decisions importants, com la continuïtat dels veterans Nunes, Martí i Aouate.

En la seva presentació, que tingué lloc dilluns a l'Iberostar Estadi, Oltra va manifestar la intenció d'intervenir directament en la confecció de la nova plantilla, "de la mà" de Serra Ferrer, va dir, i tot i que el nou entrenador és conscient de l'"equilibri esportiu i econòmic" que exigeix la delicada situació del club mallorquinista. Aquest equilibri serà complicat, atès que la plantilla pràcticament es podria haver de refer de dalt a baix. El mercat de fitxatges és obert fins a finals del mes d'agost, però la temporada en la categoria de plata comença el 18 del mateix mes i hi ha qüestions que no poden esperar.

El tècnic valencià i el director esportiu han de tractar del futur immediat d'almanco deu jugadors que a dia d'avui tenen contracte amb el Reial Mallorca. En primer lloc, s'han d'esperar les ofertes pels tres jugadors amb més cartell del planter: Giovani dos Santos, Tomás Pina i Tomer Hemed. En els tres casos, es donen per fetes les sortides -és on hi ha posades les esperances de fer caixa-, encara que el cas de l'isralelià pot ser el més complicat pels mesos de baixa que l'esperen després de la greu lesió patida al tendó d'Aquil·les.

Tampoc no està clar el futur d'altres jugadors rellevants, tant pel seu incert rendiment a la Segona Divisió com per la seva elevada fitxa. En aquest grup hi són Alfaro, Javi Márquez i Pereira. Per ells igualment s'esperen ofertes o sortides pactades. L'arribada d'Oltra i un gran interès seu a comptar amb algun d'ells podria fer canviar d'opinió a Serra Ferrer. Sobre Alfaro, es recorda que, amb Oltra a la banqueta, va jugar a Tenerife la seva millor temporada.

El tècnic també ha de decidir què fer amb els jugadodors amb contracte amb el Mallorca i que la darrera temporada han jugat cedits a altres equips. Són Ogunjimi, Zulverloon, Akiro Ienaga i Sergi Enrich. El seu rendiment, i més a la Segona Divisió, és incert. Enrich, davanter menorquí provinent de les categories inferiors del Mallorca, sí que ha jugat enguany a Segona amb l'Alcorcón. Malgrat la bona campanya de l'equip madrileny, just ha fet tres gols, sense haver aconseguit la titularitat.

Amb el futur encara per saber de tots aquest futbolistes, la plantilla actual perdrà tots els que tenia cedits enguany: Arizmendi, Fontàs, Hutton, Luna, Anderson i Tissone. El porter Calatayud acaba contracte, tot i que a la porteria quedarà Miño amb Aouate. Al marge de la decisió sobre el futur dels jugadors abans esmentats, s'ha d'esperar ara quina és la valoració que fa José Luis Oltra de la resta de la plantilla amb contracte, i si els vol per afrontar la Segona Divisió. La majoria són jugadors del planter mallorquinista: Víctor, N'Sue, Bigas, Kevin i Ximo, entre d'altres, sense oblidar tampoc que el tècnic valencià vulgui donar l'oportunitat a algun jove valor de Son Bibiloni.

Primera visita a Son Bibiloni

Precisament ahir mateix José Luis Oltra va fer la seva primera visita a les instal·lacions de la ciutat esportiva Antonio Asensio, que serà el seu lloc de feina durant la propera temporada, acompanyat de Serra Ferrer. El tècnic valencià completarà el seu equip tècnic amb Chema Sanz com a segon entrenador i Emili Isierte com a entrenador de porters.

Després d'això, Oltra va abandonar l'Illa, encara que s'espera que torni en els propers dies per començar a treballar als despatxos i en qualsevol cas mantindrà el contacte amb Serra Ferrer pels moviments que s'esperen en mercat de fitxatges. El nou entrenador i el director esportiu ja deixaren clar durant la presentació de dilluns que la planificació del pròxim curs a Segona Divisió, i que ha de ser la del retorn a Primera segons l'objectiu marcat per ells mateixos, no pot esperar. L'equip tornarà a la feina el proper dia 5 de juliol i viatjarà a Holanda per començar la pretemporada.

stats