TENIS-GRAND SLAM
Esports 07/06/2013

David Ferrer es desfà de Tsonga en tres sets i se cita amb Nadal a la final de Roland Garros

El de Xàbia disputarà la seva primera final de Grand Slam després de desfer-se del francès per 6-1, 7-6 i 6-2

Oriol March
2 min
David Ferrer

BarcelonaDavid Ferrer disputarà per primera vegada una final de Grand Slam. I ho farà contra Rafa Nadal aquest diumenge a la pista Central de Roland Garros després que el de Xàbia s'hagi imposat a l'ídol local Jo-Wilfred Tsonga per 6-1, 7-6 i 6-2 a les semifinals del torneig parisenc. Ferrer ha aconseguit arribar a la ronda final del torneig sense haver perdut cap set i sense haver donat cap mostra de debilitat al llarg del campionat.

Ferrer ha tancat el partit amb un tercer set en què ha fet del control del joc la seva millor arma. En poca estona s'ha col·locat 4-1 gràcies al trencament que ha aconseguit a principis de l'últim parcial. El seu entrenador, Javier Piles, amb qui ha desenvolupat tota la seva carrera, l'animava des de la graderia: "Calma! Calma!", li recomanava amb insistència. L'objectiu era a prop i no es podia despistar.

El segon parcial ha sigut el més igualat del partit i ha acabat al 'tie-break', on la regularitat de Ferrer s'ha imposat contra la inconstància del francès, que mai ha acabat de trobar el seu lloc a la pista. Abans d'arribar al joc decisiu, tots dos jugadors han brindat al públic el seu millor repertori: cops guanyadors, deixades i volees espectaculars que han sigut un oasi en un partit més aviat fred, amb pocs intercanvis llargs i amb molts errors no forçats, especialment per part de Tsonga.

El primer set ha sigut un vist i no vist, una autèntica lliçó de Ferrer contra un Tsonga nerviós, inconstant, superat pels esdeveniments. En menys de mitja hora, el marcador ja anunciava un 5-0 demolidor, impropi d'una semifinal de Grand Slam. El 6-1 final ha maquillat el bagatge del francès, que aspirava a emular Yannick Noah, l'últim tenista del país que s'ha endut Roland Garros. D'això ja fa tres dècades.

Ferrer només ha vençut Nadal en quatre ocasions, només una d'elles –el llunyà 2004– sobre terra batuda. El de Manacor l'ha derrotat 19 vegades, les dues últimes a la gira de terra batuda prèvia a Roland Garros. Nadal ha sigut la bèstia negra del tenista de Xàbia especialment a l'Open Banc Sabadell de Barcelona, on sempre l'ha privat d'aconseguir el títol.

stats