Pablo Dapena i Lucy Gossage triomfen en la 5ª Triatló Challenge Peguera

Un total de 1200 triatletas han pres la sortida de la prova a la Platja de Torà

Pablo Dapena i Lucy Gossage s'han fet aquest dissabte amb la victòria d'una disputada Challenge Peguera Mallorca 2018. La climatologia una vegada més ha respectat la prova amb un dia espectacular.

1.200 partipants varen participar de la prova principal (el triatló de mitja distància). En la categoria masculina, l'espanyol Pablo Dapena va aconseguir el triomf després de realitzar una carrera perfecta. El segment de natació no va servir per marcar diferències ja que el grup de favorits va sortir junt de l'aigua, entre ells, Fernando Alarza, Carlos López, Jordi García, Daniel Baekkegärd i el mateix Dapena.

Un incident marcà el desenvolupament de la carrera, Fernando Alarza havia sofert una
caiguda en l'entrada a l'aigua que li va provocar una lesió en el dit, la qual cosa va fer que el de talavera hagués d'abandonar la carrera aproximadament als 15 km de l'inici.

El danès Daniel Baekkegärd es va separar de la resta i va agafar una mica d'avantatge, aproximadament 2 minuts, Pablo Dapena ho seguia al costat del suís Manuel Küng i l'eslovè
Jaroslav Kovacic.

La carrera a peu va passar factura al que fins el moment era el capdavanter de la prova, el danès
Daniel  Baekkegärd.   Pablo  Dapena  ho va aprofitar per retallar la distància i  es va dirigir en solitari cap a la línia de meta. El suís Manuel  Kühn  es va col·locar segon i a l'eslovè  Jaroslav   Kovacic  encara va tenir  temps  per aconseguir el tercer l loc del  podium .

La carrera femenina també va estar molt disputada, encara que finalment la principal
favorita, la britànica Lucy Gossage va aconseguir el triomf.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF