Publicitat
Publicitat

BARÇA

Dani Alves: "Espero que aquest incident del plàtan serveixi per aturar aquestes actituds"

El brasiler ha donat una entrevista en que afirma sentir-se orgullós de lluitar contra el racisme

Dani Alves ha desitjat que la repercussió de l'incident racista que va patir a Vila-real "serveixi, d'alguna manera, per posar fi a aquest tipus d'actituds". En una entrevista concedida al Jornal Nacional de Globus Esporte, Alves ha rebutjat la condició de "víctima" però ha demandat que la denúncia d'aquest incident serveixi per "posar fi a aquest tipus d'actituds".
"Espero que tota la repercussió, que va començar com una broma sense preocupacions, doni resultat", ha dit en referència a la seva decisió de menjar-se el plàtan llançat per un soci del Vila-real, al qual el club groguet ha prohibit de per vida tornar a entrar en l'estadi del Madrigal. "M'alegro d'estar en condicions de contribuir d'alguna manera a la millora del món", ha afegit Alves. "Som al segle XXI, el món ha evolucionat i hem d'evolucionar amb ell. No podem seguir darrere de l'evolució" .

El seu compatriota Neymar Jr, qui "ja havia passat per això en un partit", va iniciar una campanya de denúncia a les xarxes socials que va ser recolzada per altres futbolistes, artistes, polítics i ciutadans anònims. El secretari general de les Nacions Unides, el sud-coreà Ban Ki -moon; la presidenta brasilera, Dilma Rousseff; i el president de la FIFA, el suís Joseph Blatter, són algunes de les personalitats que es van unir en un crit unànime contra el racisme.
Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF