MotoGP
Esports 15/06/2013

Dani Pedrosa trenca el cronòmetre i aconsegueix la 'pole' a Montmeló

El pilot aconsegueix el rècord del circuit amb un temps d'1:40.893. Jorge Lorenzo sortirà tercer

M.molina
1 min
Dani Pedrosa arrencarà primer a Montmeló

MontmelóDani Pedrosa ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi de Catalunya de motociclisme. El pilot català de MotoGP ha aconseguit batre el rècord del circuit girant amb 1:40.983 i aquest diumenge sortirà des de la primera posició a la graella. L'acompanyaran a la primera fila Cal Crutchlow i Jorge Lorenzo.

El pilot de Castellar del Vallès ha estat el millor en la qualificació i ha aconseguit rebaixar un segon el registre que ell mateix havia obtingut en els 'lliures' del matí. Pedrosa, que era optimista en les primeres sessions del cap de setmana, ha acabat sortint-se amb la seva i ha superat els rivals per més de mig segon. Crutchlow (amb una Yamaha satèl·lit) ha quedat a sis dècimes, mentre que Lorenzo (Yamaha oficial) ha acabat a set dècimes. A més a més, Pedrosa ha trencat el rècord del circuit, que estava en possessió de Casey Stoner des del 2008.

Marc Márquez, company d'equip del 'poleman', no ha tingut tanta sort i tan sols ha pogut ser sisè, a un segon. El de Cervera ja havia destacat que no es trobava del tot còmode sobre la seva Honda i, malgrat ser el més ràpid en els lliures del matí, no ha pogut rebaixar temps a la tanda oficial.

Al seu darrere ha finalitzat l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que divendres havia estat el més ràpid, mentre que Aleix Espargaró, que s'havia classificat directament per a la Q2, ha tingut problemes i només ha pogut completar cinc voltes. Sortirà dotzè amb la seva CRT, mentre que Hèctor Barberà partirà 15è.

stats