FUTBOL
Esports 04/06/2013

El 21 de Dani Jarque, etern a Cornellà-El Prat

El món del futbol homenatja el desaparegut capità de l'Espanyol

Martí Molina
2 min

Cornellà de LlobregatEra un partit de futbol, però el menys important era el resultat. L'estadi de Cornellà-El Prat va ser l'escenari per homenatjar Dani Jarque, el desaparegut capità de l'Espanyol. Més de noranta minuts de record i emoció en memòria del futbolista que va morir sobtadament l'estiu del 2009.

Ahir tot girava entorn del número 21, el dorsal que lluïa Jarque a la samarreta i que ha esdevingut un símbol més del club des de la desaparició del jugador. Els futbolistes que van saltar a la gespa, un combinat de la Lliga contra jugadors actuals i antics de l'Espanyol, el duien a l'esquena, i l'enfrontament es va aturar just en aquest minut per continuar l'homenatge.

Els seguidors que van desplaçar-se fins al camp -el club va vendre 18.310 entrades, les més cares de les quals tenien un preu simbòlic de 21 euros- van estar pendents de la pilota, però sobretot de recordar el seu capità: l'home format al planter del club i que va debutar amb l'Espanyol el 2002; el futbolista que va guanyar galons al vestidor i que va ser escollit capità abans de començar la pretemporada el 2009; el jugador que, ja amb el braçal, va inaugurar l'actual estadi periquito; la persona que va morir pocs dies després, el 8 d'agost, durant l'estada que l'equip feia a Itàlia.

Excompanys i amics

Alguns dels seus companys de vestidor que ja no són al club no es van voler perdre la cita. Homes com Kameni, Lopo, De la Peña, Coro, Luis García o Tamudo van tornar a l'estadi blanc-i-blau. També hi eren Mauricio Pochettino, Tintín Márquez, Ernesto Valverde i Miguel Ángel Lotina, alguns dels seus entrenadors amb el primer equip.

Als últims minuts del partit, el combinat de la Lliga va deixar pas a un grup d'amics d'infantesa de Dani Jarque, nascuts al barri de la Cooperativa de Sant Boi, que van marcar l'últim gol del partit, el que servia per situar el 4 a 4 definitiu. Abans havien marcat Coro, Sergio García, Cristian Alfonso i Petrov per a l'Espanyol. I Cristian Gómez, David Silva i Sito Riera per al combinat. Encara que el marcador fos el menys important.

Tot va començar a les nou del vespre, puntualment, quan van saltar a la gespa els capitans de les categories inferiors del club amb una lona on es dibuixava la cara de Jarque i el seu dorsal. Al darrere, els jugadors del partit, que van contemplar des del terreny de joc el vídeo de record que va projectar el club a través dels videomarcadors, i el servei d'honor que va fer la Martina, la filla de Jarque, que va néixer uns mesos després de morir el seu pare.

El minut de l'homenatge

El 21 és el minut en què l'estadi blanc-i-blau es posa dret en cada partit que disputa a casa. L'hora de recordar-lo amb una gran ovació. Ahir no només hi va haver aplaudiments. El partit es va suspendre temporalment. Els jugadors i la tripleta arbitral es van acostar a la zona de les banquetes i els familiars del futbolista també van saltar a la gespa, perquè la seva mare, la seva companya sentimental i la seva filla rebessin un ram de flors.

També va ser el moment per ovacionar el blaugrana Andrés Iniesta, amic íntim de Jarque i un dels padrins de l'acte. El migcampista que es va guanyar el cor dels aficionats blanc-i-blaus quan va exhibir una samarreta en record de Jarque a la final del Mundial de Sud-àfrica.

stats