Danae Boronat, primera dona a narrar un partit de Lliga per televisió

Va transmetre l'Atlètic de Madrid - Sevilla d'aquest diumenge

La periodista Danae Boronat (Tarragona, 1985) s'ha convertit en la primera dona a narrar per la televisió un partit de la Primera Divisió de la Lliga de futbol. En concret, va posar veu al matx que van disputar aquest diumenge l'Atlètic de Madrid i el Sevilla, que es va poder veure per LaLiga TV. La periodista va narrar el partit amb el suport tècnic de l'exjugador Alberto Edjogo.

"Ho vaig sol·licitar als meus caps i van acceptar el desafiament. He fet molt treball a l'estudi i la primera vegada que vaig narrar un partit en viu (sense emetre's) va ser al Camp Nou, en el derbi passat, en què també vaig estar acompanyada d'Alberto Edjogo", ha explica Boronat en declaracions a Efe. La periodista assegura que "sempre havia tingut en ment narrar partits", però reconeix que li feia "molt respecte". "Només volia fer el salt si estava molt preparada, i per això he estat molts mesos assajant en estudis, a vegades sola i d'altres acompanyada", ha afegit.

“Vull que em felicitin per haver-ho fet bé, no per haver-ho fet”

No és gens habitual que les dones estiguin al capdavant de narracions futbolístiques de primer nivell. De fet, fa tot just un mes que es va poder sentir la primera narració radiofònica d'un partit de Primera Divisió a càrrec d'una dona. En aquell cas va ser Sara Giménez, que va transmetre el Girona-Espanyol per a la Cadena SER

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF