RAL·LIS
Esports 09/11/2011

El Dakar 2012 unirà l'Atlàntic amb el Pacífic després de 14 etapes

N.g.
1 min
Etienne Lavigne, director del Dakar, durant la presentació del recorregut del 2012.

Barcelona.El pròxim Ral·li Dakar 2012, que començarà l'1 de gener a Mar del Plata (Argentina), recorrerà 8.363 quilòmetres -repartits en 14 etapes-, 4.406 dels quals cronometrats, fins a arribar a la costa peruana el 15 de gener.

El Perú és la gran novetat d'aquest any del ral·li més exigent, que enguany encara la seva quarta edició per terres sud-americanes. Així doncs, el Dakar 2012 passarà per l'Argentina, Xile i el Perú. "Tornem a la gran tradició del recorregut en línia", va dir ahir Etienne Lavigne, el director del Dakar, en la presentació a París del recorregut.

El dia 1 de gener, 465 vehicles prendran la sortida des de Mar del Plata, una xifra que suposa un augment del 15% respecte dels participants del 2011. Entre els que correran en la nova edició hi haurà Marc Coma, que intentarà lluitar per revalidar el títol que ja va aconseguir en l'edició del 2011 en motos. Nani Roma, que competirà amb un Mini, serà un altre dels catalans destacats. A més, en aquesta nova edició del Dakar també hi participaran Jordi Viladoms i Laia Sanz, que tornaran a pilotar les seves motos a través de les dunes sud-americanes, i Jordi Arcarons, que després de fer de motxiller de Laia Sanz torna al desert sobre les dues rodes en solitari.

stats