MOTOR - DAKAR 2013
Esports 08/01/2013

Cyril Despres defensa el títol manant a les dunes peruanes

El francès Cyril Despres, amb quatre triomfs al Dakar, és el gran favorit per revalidar el títol. Després de tres etapes, el francès ja s'ha situat al capdavant de la general i amenaça de marcar diferències.

Nuria García
1 min
Després de tres etapes, el francès Cyril Despres ja domina la classificació del Dakar.

BARCELONASense Marc Coma, baixa d'última hora perquè no s'havia recuperat de les molèsties a l'espatlla, el francès Cyril Despres és el principal favorit a endur-se el triomf. Despres defensa el títol que ja va guanyar l'any passat, però aquest cop, tot i que sap que tots els rivals li poden posar les coses complicades, amb més tranquil·litat que en edicions anteriors. Sap que el català Marc Coma no podrà disputar-li el triomf i, per tant, des de la sortida de Lima el 5 de gener dóna gas pensant en la general. No ha guanyat cap etapa (dues han estat per al xilè Francisco Chaleco López, que va guanyar la primera i la tercera, la d'ahir, i una -la segona- per al castellonenc Joan Barreda), però fins ara el francès controla el tempo de la cursa com ningú.

De fet, ahir va acabar tercer l'etapa entre les localitats peruanes de Pisco i Nazca i va escalar fins a la primera posició de la general, seguit del xilè Chaleco López.

Sainz cau fins a la 5a posició

El madrileny Carlos Sainz, que arrencava l'etapa com a líder després que reclamés per problemes amb el GPS i que direcció de cursa li donés la raó, va caure ahir fins a la cinquena posició després d'acabar l'etapa sisè. El nou líder és el francès Stéphane Peterhansel, que ahir va ser tercer, per darrere de Nasser al-Attiyah i Robby Gordon. Nani Roma va recuperar terreny i, després d'acabar cinquè, és setè a la general.

stats