MOTOR - DAKAR 2013
Esports 17/01/2013

Cyril Despres consolida el seu lideratge

El pilot francès segueix al capdavant de la general després d'acabar l'onzena etapa en la tercera posició, darrere de Caselli i Gonçalves. En la categoria de cotxes, Stéphane Peterhansel segueix manant.

Nuria García
1 min
Cyril Despres ho té tot de cara per aconseguir revalidar el triomf al Dakar que ja va aconseguir l'any passat.

BARCELONA.L'onzena etapa del Dakar va deixar poques sorpreses. El francès Cyril Despres va aconseguir consolidar el seu lideratge en la classificació general. Ahir va ser tercer, però ja té un avantatge de més de 13 minuts sobre el segon classificat, el seu company d'equip i motxiller Ruben Faria. El guanyador de l'etapa va ser el pilot nord-americà Kurt Caselli, que va completar l'especial de 262 quilòmetres entre La Rioja i Fiambalá en 2 hores, 55 minuts i 1 segon. Joan Pedrero va ser el millor català després d'acabar quart. Qui no va tenir un dia gaire tranquil va ser Joan Barreda. El de Torreblanca, que va guanyar l'etapa de dilluns, va patir una caiguda i es va fer mal a l'espatlla, tot i que va poder completar l'etapa en la sisena posició. Per contra, Laia Sanz, després de dues etapes amb un munt de problemes, va refer-se i va arribar a Fiambalá en la 25a posició.

Pel que fa a la categoria de cotxes, l'etapa es va tornar a veure afectada per les pluges i va haver de ser neutralitzada per l'organització al quilòmetre 83. El guanyador va ser Robby Gordon, mentre que el català Nani Roma, que tracta de lluitar pel podi final -és quart a 10:29 del tercer, Leonid Novitsky-, va ser onzè. La general la domina el francès Stéphane Peterhansel, que té un còmode marge de gairebé una hora sobre els seus rivals.

stats