Esports 20/12/2011

Cugat veu difícil que el Guaje jugui la final de Munic

N.g.
2 min
El doctor Cugat mostra un dibuix de com ha quedat la tíbia de Villa després de l'operació.

BARCELONA.David Villa va ser operat ahir per l'equip del doctor Ramon Cugat i pel doctor Pruna de la fractura de la tíbia esquerra que es va fer en les semifinals del Mundial de Clubs contra l'Al-Sadd. Els doctors li van practicar una osteosíntesi amb clau endomedul·lar per tal de reduir la fractura. Els metges van dir que l'operació havia anat bé i que havien vist Villa molt animat. "Ell espera ser a la final de la Champions i a l'Eurocopa", va dir el doctor Cugat, que va afegir: "És una mica just que arribi a la final de Munic. Si dic una data, segurament m'equivocaré. La que manarà serà la cama".

Dues hores després de l'operació, el mateix Villa va penjar un vídeo al seu perfil de Facebook en què agraïa el suport rebut i en què assegurava que ja tenia ganes de començar la recuperació. "El meu cap ja fa dues hores que es rehabilita. Tinc moltes ganes de tornar a estar al peu del canó, com quan estava bé", va dir el davanter asturià.

Fractura per estrès

Els dos doctors van explicar que Villa tenia una fractura per estrès i que va començar a notar molèsties durant el mes de maig. "Hi ha uns moviments repetitius que provoquen unes sobrecàrregues que excedeixen la resistència de l'os, que es va trencant a poc a poc", va explicar el doctor Cugat, que va comentar que una lesió d'aquest tipus, tant si l'os es trenca com si no, només es pot curar operant-se. "Jo no he aconseguit mai que un jugador s'operi per no trencar-se en el futur", ha dit Cugat. I és que l'operació preventiva té el mateix temps de recuperació que la intervenció a la qual va ser sotmès ahir el Guaje. Finalment, el doctor Pruna va dir que l'estat anímic del jugador pot ajudar a una ràpida recuperació: "Trenta minuts després de l'operació ja estava rient i enviant missatges als seus companys. Feia temps que no vèiem un postoperat tan animat".

stats