COPA DEL REI
Esports 29/11/2012

Cruel adéu a la Copa d'un Espanyol orgullós

Joan Verdú controla la pilota pressionat pel català del Sevilla Fernando Navarro.

CORNELLÀ DE LLOBREGATTotes les energies de l'Espanyol s'hauran de concentrar en la Lliga. A capgirar la dolenta situació a la classificació i assolir la permanència. L'aventura a la Copa del Rei va viure el seu últim -i dolorós- capítol de la temporada ahir a Cornellà-El Prat, després que el Sevilla eliminés l'Espanyol per 0-3 en la tornada dels setzens de final (6-1 en el global). Un gol de penal de Perotti (que, a més, va implicar l'expulsió de Javi López al minut 26) va enfonsar les il·lusions de remuntada d'un Espanyol que, tot i intentar-ho i merèixer més, va jugar sempre sabent que fer tres gols al conjunt andalús era una fita dificilíssima. Impossible. Més encara quan Rakitic va acabar de matar l'Espanyol amb el 0-2 a les portes del descans i Babá el va rematar amb el 0-3 tot just començar el segon temps. La derrota d'ahir va ser un càstig injust, un problema anímic més que haurà de gestionar Javier Aguirre a partir d'aquesta tarda.

Si l'Espanyol, que va sortir animat al terreny de joc, va tenir en algun moment alguna opció de remuntada, la va perdre quan l'àrbitre Clos Gómez va considerar penal i expulsió una entrada per darrere de Javi López sobre Babá, que es plantava sol davant Kiko Casilla després d'una ràpida sortida al contraatac. L'acció va significar el 0-1 i va deixar l'equip blanc-i-blau amb un home menys més d'una hora. El tècnic del filial, Raúl Longhi, que finalment sí que va poder seure a la banqueta perquè la Federació l'hi va permetre, va veure's obligat a fer un canvi per reajustar defensivament l'equip i va sacrificar Wakaso per donar entrada a Víctor Sánchez. Redibuixat en un 4-4-1 d'emergència, l'equip va haver de fer un pas enrere.

Tot i el panorama negatiu (i gairebé depressiu), l'Espanyol va donar la cara al partit. No es va amagar. Va intentar portar el pes del partit quan va poder i va mirar de defensar-se com podia davant un Sevilla molt còmode amb un home més. Si els de Míchel tenien atacs llargs, imposaven la seva qualitat a través de Perotti, Rakitic o Navas, movent-se intel·ligentment entre línies, sempre molt verticals. De fet, el mitja punta croat va sentenciar el xoc al minut 44, rematant una centrada rasa enrere de Navas i obrint el calvari per als periquitos.

Sols a l'estadi

Per acabar-ho d'adobar, Babá va rematar a plaer a l'àrea petita una centrada de Perotti per batre Casilla i fer el 0-3 definitiu. Amb tot fet, els últims 42 minuts van ser una agonia. Una agonia solitària. A Cornellà-El Prat van deixar-se veure només 7.463 espectadors, dels quals bona part van marxar abans. Desanimats, tristos. No per apatia de l'equip, sinó per una estranya sensació de mala sort, de tragèdia.

Les bones intervencions del porter Kiko Casilla i l'amabilitat d'un passiu Sevilla que no va voler fer sang van evitar que la golejada fos més gran.