Esports 12/12/2011

Cristiano comença a deixar de ser profeta al Bernabéu

CR7 està en el punt de mira del Reial Madrid. El futbolista portuguès no està responent a les expectatives que havia creat el seu fitxatge. Els aficionats i opinadors han començat a perdre la paciència.

Martí Molina
3 min

BARCELONACristiano Ronaldo arribava al Reial Madrid l'estiu del 2009, el mateix any que Florentino Pérez tornava a la presidència del club de Chamartín. El futbolista portuguès, que venia del Manchester United a canvi de 96 milions d'euros, s'havia presentat com l'antídot per frenar Messi i, en general, per aturar el Barça de Guardiola, un equip que acabava de revolucionar el món del futbol guanyant un triplet històric. Però d'això ja fa dos anys i mig, i al Santiago Bernabéu se li comença a acabar la paciència. No només perquè el Barça continua col·leccionant títols, sinó perquè el portuguès no brilla en els duels directes contra els blaugranes.

En el clàssic d'aquest dissabte va sentir molts xiulets, i diferents opinadors li han començat a girar l'esquena. Li critiquen el seu excés d'individualisme durant els partits, i que pensi més en ell mateix que no pas en l'equip. També li retreuen les dues ocasions fallades contra el Barça i, en general, que sigui gran contra els equips petits, però petit contra els grans rivals. Una valoració que s'agreuja quan el comparen amb el blaugrana Leo Messi, a qui destaquen com un exemple de tot el contrari.

La grada del Santiago Bernabéu va començar a murmurar als 24 minuts, quan CR7 estava sol a la frontal però va xutar molt desviat. I es va acabar de desesperar al segon temps, quan amb 1-2 al marcador va rematar desviat amb el cap quan estava sol a l'àrea petita. Els aficionats van criticar obertament el futbolista portuguès, amb xiulets i comentaris despectius cap a ell.

Tanmateix, José Mourinho li va voler restar importància, i a la sala de premsa va assegurar que ni se n'havia assabentat: "No tinc temps per a això durant el partit", va etzibar. Però, més enllà de retrets, l'entrenador del Reial Madrid va sortir en defensa del seu jugador justificant les seves errades a la falta de fortuna: "Va tenir el 2 a 0 i, en circumstàncies normals, en tractar-se d'un jugador tan fantàstic com ell, hagués marcat el gol".

Però les opinions del tècnic portuguès no coincideixen amb les valoracions que van fer els mitjans de comunicació, ja siguin esportius o d'informació general. Un exemple és el diari Marca, que va realitzar una enquesta a través de la seva web en què els lectors puntuaven els jugadors, i la mitjana per a Cristiano Ronaldo era d'1,8 sobre 10. A la versió digital d'El Mundo van optar per elaborar un vídeo en què només ensenyaven els errors del portuguès durant el partit. En canvi, al diari ABC van optar per una fotogaleria titulada Ronaldo no va estar a l'altura i es va notar en els gestos.

Però especialment crues van ser les lectures del partit fetes per diferents columnistes de renom. Un d'ells, Paco García Caridad. El director de Radio Marca no va tenir pèls a la llengua i va comentar: "Ronaldo va estar molt malament, constantment malament. No va estar a l'altura d'un crac. En canvi, Messi sí. És el número 1".

Alfredo Relaño, director del diari As, no va dubtar a assenyalar que Leo Messi és "millor en aquests partits". Per ell, l'explicació és que el jugador del Barça "es distancia de Cristiano, a qui traeix l'obsessió per ser el número 1 en nits com la del clàssic". Una opinió similar a la de Diego Torres, que en el seu anàlisi a El País comentava: "Ronaldo com tantes vegades no va aconseguir fer res significatiu. No estava còmode. Semblava sotmès a la tensió d'enfrontar-se a Messi".

I no només els opinadors dels mitjans de comunicació. Les xarxes socials bullien amb diferents referències sobre el futbolista. La gran majoria, negatives.

stats