Esports 12/04/2012

Cristiano afusella l'Atlètic i manté el Madrid a quatre punts

Natalia Arroyo
2 min

BARCELONADues fuetades de Cristiano, un penal i una contra de Callejón van donar un suat triomf al Madrid al Vicente Calderón (1-4) i permeten als blancs conservar l'avantatge de quatre punts respecte al Barça. L'Atlètic, que va presentar batalla al primer temps i va arribar a empatar al segon amb un gol de Falcao, segueix sense vèncer l'etern rival en un derbi madrileny, el d'ahir amb poc futbol i molts nervis.

Simeone va aconseguir que el seu Atlètic de Madrid sortís valent, intens, amb fe, decidit a trencar el malefici dels derbis. Els matalassers van tenir possessions més llargues que els blancs, que van viure separats en un bloc de sis homes que defensaven i un altre de quatre, despenjats, que esperaven alguna jugada aïllada per crear perill. Tan aïllada, per exemple, com una falta a gairebé 40 metres que Cristiano, amb la col·laboració d'un Courtois passiu, va convertir en l'1-0 al minut 25. El Madrid va tornar a connectar el mode reserva per sobreviure a les arribades innocents de l'Atlètic, que es movia amb alegria pel camp madridista però fallava en l'última passada. L'excés de precipitació dels locals va evitar que les centrades a l'àrea, ja fossin per dalt o per baix, per la dreta o per l'esquerra, trobessin rematador.

A la represa, Mourinho va buscar donar més control al seu equip i va fer entrar Özil per un Kaká ofegat sense pilota. L'efecte va ser un Madrid amb més presència ofensiva, amb el bloc més unit i avançat. Contradictòriament, però, va ser aleshores quan l'Atlètic, que havia perdut part del domini del primer temps, va trobar el camí del gol. Després d'una llarga i bonica jugada col·lectiva, Falcao va rematar una mil·limètrica centrada d'Arda Turan des de l'esquerra per convertir-la en l'empat.

El Vicente Calderón es va il·lusionar. També el barcelonisme. Però va tornar a aparèixer el míssil de Cristiano, després d'una pèrdua de pilota dramàtica de la defensa matalassera, per desfer qualsevol opció de punxada del Madrid. El portuguès va sentenciar amb el tercer gol, de penal, al minut 82, després que Godin escombrés Higuaín dins l'àrea. Callejón va arrodonir la golejada d'un Madrid que es manté quatre punts per sobre del Barça.

stats