BARÇA
Esports 11/06/2013

Cracs per recuperar l'excel·lència

Amb Karabatic i Neymar tancats, el club vol Spanoulis per fer un salt qualitatiu

à. Gozalbo / A. Llimós
3 min

Per primera vegada en 17 anys, el Barça no ha aixecat cap Champions. El club ha continuat sent competitiu i ha arribat a les semifinals europees de les cinc seccions professionals, però no ha aconseguit l'èxit en cap. Quan s'ha hagut de competir amb els millors del continent, el Barça ha sucumbit. Una dinàmica que el club vol revertir. La fórmula per aconseguir-ho és ben senzilla, la que es va lligar a l'imaginari col·lectiu de l'expresident Josep Lluís Núñez: fitxar els millors.

Aquesta setmana es compleixen tres anys de la victòria de Sandro Rosell a les eleccions del Barça. Si no s'anticipen les eleccions, s'està, doncs, a l'equador del mandat. S'hi arriba sense l'excel·lència esportiva que el president reclamava per a l'entitat quan estava en campanya electoral. Malgrat que ha faltat poc per assolir un títol continental, totes les seccions s'han quedat a un pas d'aquest nivell excels que havia exhibit el Barça des del 1996. Per això, aquest any el club vol donar un nou impuls a tots els nivells. Es tracta de fitxar un gran nom que recuperi la il·lusió, generi competència dins el vestidor i permeti al Barça ser competitiu fins al final. Els blaugranes volen esborrar el regust amarg que ha deixat Europa aquesta última temporada.

Salt qualitatiu

Per al futbol la figura escollida ha estat Neymar, un jugador pel qual el Barça ha treballat dos anys ininterrompudament. Es tracta de la joia d'un mercat que els catalans es van assegurar gràcies a la feina discreta de Raül Sanllehí durant vint-i-un mesos de viatges constants al Brasil. Al final, el brasiler i les 13 marques comercials que l'acompanyen aterren al Camp Nou a canvi de 57 milions d'euros.

També és una realitat Nikola Karabatic. El francès ha de ser l'emblema de l'actual subcampió d'Europa. Per fi, després de dos intents fallits, Xavi Pascual podrà disposar del considerat millor jugador d'handbol del planeta durant els últims anys. Karabatic ha estat l'objectiu del conjunt català en diferents moments, però el francès va preferir acceptar l'oferta del Kiel alemany primer i posteriorment continuar la seva carrera a Montpeller.

Com és habitual, la secció de bàsquet no ha esperat a comprovar el desenllaç de la Lliga Endesa per moure's al mercat, una situació que li dóna avantatge per competir amb rivals amb un pressupost més gran. La gran aposta del Barça Regal és Vassilis Spanoulis, un fitxatge que encara no està tancat i que no serà gens senzill de concretar, però que il·lusiona tècnics i aficionats. El club blaugrana li ha presentat una oferta interessant, però l'estrella de l'Olympiacos també hi ha de posar de la seva banda, ja que el seu salari no podrà ser el que està cobrant a Grècia o el que li ofereixen per jugar a Turquia i Rússia.

La contractació de l'estrella grega, que ha sigut designat millor jugador de la final four durant tres temporades, exigiria alguns sacrificis econòmics. El club, que es va marcar l'objectiu de reduir el pressupost de les seccions un 1% per temporada, hauria d'aprimar la seva plantilla i apostar per un roster més curt del que a Joan Creus li agrada. A més, l'entitat estudiarà donar sortida a algun dels jugadors exteriors amb contracte, ja que Vassilis Spanoulis pot actuar tant de base com d'escorta. En total, el nombre de blaugranes que abandonarien l'equip podria arribar a la mitja dotzena.

Patrocinadors

El club té problemes per assegurar la continuïtat dels tres patrocinadors de les seccions (Regal, Intersport i Alusport) i busca solucions alternatives, però aspira a augmentar el nivell competitiu dels seus equips, ja que els rivals també abaixaran el seu pressupost. Els conjunts que patiran menys canvis són els d'hoquei patins i el de futbol sala, que demà comença a disputar la final de la LNFS.

stats