ESPANYOL
Esports 31/01/2012

Coutinho i Uche, reforços ambiciosos

L'Espanyol presenta avui al migdia dos fitxatges: Philippe Coutinho, cedit sis mesos per l'Inter de Milà, i Kalu Uche, que arriba lliure del Neuchatel suís fins al 2013. El club confia a incorporar algú més.

Natalia Arroyo
2 min
Coutinho i Uche, reforços ambiciosos

BARCELONA.Mauricio Pochettino ja té dos nous efectius per completar la plantilla amb què aspira a tancar una bona segona volta: es tracta del migcampista de 19 anys Philippe Coutinho i del davanter nigerià -amb passaport espanyol- de 29 Kalu Uche. El primer arriba a Barcelona cedit per l'Inter de Milà fins a final de temporada, mentre que el segon, que s'havia quedat sense equip després de la fallida econòmica del seu club, el Neuchatel suís, s'ha vinculat amb l'entitat periquita fins al juny del 2013. L'Espanyol no descarta que, abans que es tanqui el mercat de fitxatges aquesta matinada, es pugui confirmar alguna altra incorporació. Víctor Sánchez, company d'Uche al Neuchatel i que es troba també sense equip, té molts números de concretar el seu traspàs per l'Espanyol en les pròximes hores.

De moment els únics dos reforços s'entrenaran avui mateix a la Ciutat Esportiva amb els seus nous companys, després de superar les proves mèdiques a les quals se sotmetran a primera hora del matí a la Clínica Creu Blanca i que completaran les proves físiques que ja van passar ahir a la tarda. Després de la primera sessió amb el grup a Sant Adrià, tots dos futbolistes es desplaçaran a l'estadi de Cornellà-El Prat per ser presentats oficialment com a nous fitxatges blanc-i-blaus.

Les incorporacions responen a les exigències del tècnic argentí, que reclamava reforços per poder afrontar amb garanties la segona part de la temporada, en què l'objectiu és mantenir la bona línia que permeti a l'equip acabar en posicions de jugar competició europea l'any vinent. De fet, el mateix Coutinho va reconèixer que arriba a l'Espanyol decidit a "ajudar l'equip a entrar a la Champions". Uche, que ja va vestir la samarreta blanc-i-blava durant la seva curta etapa al filial l'any 2000, no va concretar tant els seus objectius, però va assegurar que entregarà tot el que té per "ajudar l'equip" en el que pugui i "seguir millorant com a professional".

Les lesions a la zona d'atac, amb Álvaro, Pandiani i Sergio García fora de combat, havien debilitat l'equip i Kalu Uche, un jugador experimentat que va estar-se sis temporades a l'Almeria -quatre a Primera i dues a Segona-, aportarà la dosi de gol i rematada que exigia Pochettino. Uche ha marcat 27 gols en 117 partits a la màxima categoria.

La missió de l'última passada, de generar les ocasions, recaurà en el jove Coutinho, de qui diuen meravelles al Brasil, on és un fix de les categories inferiors de la seleçao . El brasiler coneix alguns dels jugadors de la plantilla que, com ell, van participar en el Mundial sub-20 de Colòmbia aquest estiu. Jordi Amat, en roda de premsa, va dir d'ell que "és tècnic, agressiu, llest i sap xutar", mentre que Álvaro Vázquez, des del seu compte de Twitter, li va donar la benvinguda i va dir que és un "jugadoràs".

Una clàusula i el Mallorca

Si ahir va ser un dia intens per a Ramon Planes, el director esportiu de l'Espanyol, avui encara ho serà més fins que es tanqui el mercat d'hivern a les 00.00 h. L'opció de l'exblaugrana Víctor Sánchez, si bé està molt avançada, s'encalla en una clàusula que obligaria l'Espanyol a pagar uns diners al Barça. El Mallorca, que també està interessat a fitxar-lo, és l'altre motiu que frena l'operació.

stats