Futbol Femení
Esports 16/12/2012

Corredera decideix un derbi femení que acaba amb polèmica entre el Barça i l'Espanyol (1-0)

L'experiquita ha marcat el gol de la victòria al minut 89 amb un gran xut amb rosca que manté les blaugranes en la lluita pel títol. En les celebracions, Xavi Llorens ha insultat l'Espanyol i s'ha iniciat una baralla a les banquetes

Natalia Arroyo
2 min
Corredera marca el gol i res poden fer per aturar-la la portera Mariajo ni les defenses Torrejón i Gimbert

Sant Joan DespíUn contraatac letal al minut 89, que Marta Corredera ha culminat amb un hàbil retall i un gran xut amb rosca que s'ha colat pel lateral de la porteria, ha donat tres punts importantíssims al Barça per seguir lluitant pel títol, en un derbi calent a Sant Joan Despí contra l'Espanyol (1-0). Molt calent. El gol, agònic i gairebé inesperat, ha encès la banqueta blaugrana, que ho ha celebrat amb moltes ganes i ràbia. És un derbi. Des de l'Espanyol s'ha reclamat més esportivitat, perquè hi havia una jugadora periquita (Maripaz) a terra en l'acció del gol. Però les blaugranes, com tampoc havien fet les blanc-i-blaves quan han tingut la pilota inicialment, han continuat jugant i ho han aprofitat per fer gol. L'entrenador local, Xavi Llorens, s'ha dirigit indirectament a la banqueta periquita i ha dit, cridant: "Que es fotin! Que es fotin! Són una merda de club!". El cos tècnic de l'Espanyol ha saltat i s'ha iniciat una tangana que ha deslluït els minuts finals i ha acabat amb l'expulsió de Melanie, per una falta dura sobre Sandra Vilanova.

Al final del partit, el tècnic blaugrana ha demanat disculpes, en unes declaracions recollides al 'Eldeportefemenino.com'. "Ens hem passat tots en insults i paraules. Però sembla que només sigui jo el culpable, quan jo no he insultat ningú i m'han dit de tot. Jo només he dit una paraula mal dita i demano perdó perquè no l'hauria d'haver dit. A més, el que he dit ho he dit a la meva banqueta, no a elles", ha explicat Llorens.

Un partit amb poques ocasions

Especialment al primer temps, les blanc-i-blaves han portat el pes del partit, però sense crear perill davant una defensa molt organitzada del Barça. Willy, amb alguna incursió per l'esquerra, ha intentat donar profunditat a l'Espanyol però no ha tret profit del seu duel amb Unzué. Massa estàtic, l'Espanyol s'ha encallat amb la possessió i només ha disposat d'una ocasió en una doble rematada des de l'àrea petita que Maripaz ha enviat al travesser. El Barça, de menys a més, ha anat trobant el seu moment per estirar-se i Olga ha avisat del que vindria amb un xut al pal ben entrat el segon temps. Ha sigut, però, en l'últim quart d'hora de joc quan ha començat a sentir-se realment superior, aprofitant el desgast periquito. Sobre el temps afegit, s'ha passat d'una possible acció per al 0-1 de Brenda a l'àrea blaugrana, a l'1-0. No hi ha hagut temps per a més.

Altres resultats

En la resta de partits de la jornada, el Llevant Les Planes ha golejat 6-0 el Collerenc i el Sant Gabriel ha perdut 3-0 contra l'Atlètic de Madrid. A més, el Rayo Vallecano s'ha deixat dos punts a Zubieta contra la Reial Societat (1-1) i el Llevant, dos més a Saragossa contra el Prainsa (2-2). Victòria còmoda de l'Athletic a Pamplona contra el Lagunak (4-0) i remuntada del València contra el Llanos de Olivenza (2-1). El Sevilla ha empatat contra el Cajasol Trigueros (0-0).

Classificació - 16a jornada

1r, Athletic 41

2n, Atlètic de Madrid 38

3r, Barça 36

4t, Llevant 32

5è, Rayo Vallecano 30

6è, Prainsa Saragossa 26

7è, Espanyol 24

8è, Cajasol Trigueros 22

9è, Llevant Les Planes 22

10è, Sant Gabriel 19

11è, Sevilla 19

12è, València 18

13è, Reial Societat 13

14è, Collerenc 12

15è, Llanos Olivenza 7

16è, Lagunak 0

stats