Futbol
Esports 09/06/2013

Corea de Nord enviarà grups de nens a formar-se a escoles de futbol europees

El delegat especial del Ministeri de Relacions Culturals amb l'Estranger ha visitat recentment l'escola de formació de l'Espanyol

Efe
1 min

BarcelonaEl delegat especial del Ministeri de Relacions Culturals amb l'Estranger del Govern de Corea del Nord, Alejandro Cao de Benós, ha anunciat que el país asiàtic prepara un projecte per començar a enviar a Europa aquest any o el pròxim grups de nens nord-coreans per formar-se a les escoles de futbol europees.

El futbol és al costat del taekwondo l'esport més popular de Corea del Nord i cobra cada vegada més força: "els nord-coreans tenen un gran coneixement de les lligues europees, que tenen un gran seguiment al país asiàtic, també l'espanyola", ha explicat Cao de Benós.

Corea del Nord seleccionarà per a aquest projecte els nens menors de dotze anys millor preparats de les seves escoles de futbol nacionals, que els enviarà durant dos anys a Europa perquè completin la seva formació.

Cao de Benós, al costat d'una delegació nord-coreana, ha visitat recentment l'escola de formació de l'Espanyol i altres acadèmies professionals de futbol en el marc d'aquest projecte, tot i que encara no hi ha cap conveni tancat amb cap club o centre.

La intenció de Corea del Nord és que aquest intercanvi sigui recíproc i joves esportistes també puguin passar una estada a les escoles de futbol del país asiàtic.

"Això no obstant, el més interessant de moment és que els nens nord-coreans vinguin a Europa a aprendre i que esportistes europeus viatgin a Corea del Nord per impartir cursos o seminaris a les escoles d'aquest país", ha conclòs Cao de Benós.

stats