Esports 19/05/2011

Copa d'Europa

El Noia Freixenent va quedar eliminat a mans d'un Liceo que no va ser superior, però que va ser més llest en els minuts finals i es va endur la victòria en la final a vuit que s'està celebrant a Andorra. Els penedesencs va dominar quasi tot el partit i la majoria del temps van anar per sobre del marcador, però la qualitat dels gallecs, sobretot del seu capità, el català Jordi Bargalló, van servir per capgirar el resultat en el moment clau. El Noia va començar guanyant amb un clar 2-0, però just abans del descans el Liceo va aconseguir igualar el marcador. En la represa el partit va ser una constant: s'avançaven els catalans, i els gallecs empataven tot seguit. En aquest moment, però, hi va haver la jugada polèmica del partit, quan amb 3-2 al marcador a favor del Noia, Del Amor va marcar un gol legal que els àrbitres van anul·lar sense cap raó aparent. Amb el 4-4 el Liceo va aconseguir avançar-se per primer cop al marcador, un fet que va significar un cop massa dur per al Noia, que havia sigut millor fins al moment, i ja no va reaccionar fins al 4-7 final.

El Candelaria portuguès és el primer equip classificat per jugar les semifinals de la final a vuit de la Copa d'Europa després d'eliminar el Sather Blanes en un partit molt igualat. Els blanencs han aguantat molt bé dins del partit, en un duel igualadíssim ple d'ocasions a les dues porteries, fins que han encaixat el primer gol quan faltaven 10 minuts per al final (Sergio Silva). Però en aquests últims minuts, un penal fallat per Armengol, una falta directa també fallada per Jepi Selva, i sobretot, el 0-2 (Montiveno) encaixat quan el Candelaria jugava amb un home menys, han sigut una llosa per a un Blanes massa innocent.

Avui entraran a escena els altres dos catalans, que intentaran arreglar la mala primera jornada per a l'hoquei del país. El Reus Deportiu jugarà amb el Valdagno (18.45 h), un equip que, com els reusencs, està lluitant encara per guanyar la lliga italiana. I al vespre el Barça Sorli Discau se les haurà amb el líder de Portugal, el Porto (20.30 h).