FUTBOL
Misc 28/06/2019

La Copa Amèrica ja té el seu Argentina-Brasil

L'equip de Messi supera Veneçuela (0-2) i s'enfrontarà a l'amfitriona a semifinals

i
Albert Nadal

BarcelonaLa Copa Amèrica ja té el seu plat fort. L'Argentina de Leo Messi va superar ahir Veneçuela (0-2) i s'enfrontarà al Brasil d'Arthur Melo i Philippe Coutinho a les semifinals dimarts. Lautaro Martínez va obrir la llauna als deu minuts de partit i Giovani Lo Celso va tancar el marcador a la segona part, a 15 minuts del final, quan pitjor ho estava passant el combinat nacional argentí.

Jugar amb l'Argentina significa, durant molts moments, patir. També en la victòria. Però el bloc que lidera el millor jugador del món està anant de menys a més en aquesta edició de la Copa Amèrica i va saber jugar bé les seves cartes contra Veneçuela. Bona part del mèrit va ser d'un Lautaro Martínez que, juntament amb el Kun Agüero, s'ha erigit com un dels principals acompanyants de Messi a la davantera. El jove davanter (21 anys) de l'Inter de Milà va ser l'encarregat d'obrir la llauna del duel contra Veneçuela als deu minuts de partit. Després d'un servei de córner que va rematar de forma mossegada el Kun Agüero, Lautaro va desviar de taló la pilota al fons de la porteria per fer el seu segon gol en el torneig.

El gol matiner va ser la recompensa d'una Argentina que va saltar millor a la gespa del Maracanã, tot i que Veneçuela, inferior en talent, no va tirar la tovallola. Les millors oportunitats per moure el marcador abans del descans, però, van ser del conjunt entrenat per Lionel Sebastián Scaloni, que va tancar una de les seves primeres parts més sòlides del campionat fins ara.

A la represa, Lautaro va tornar a avisar a les primeres de canvi, però, després d'una bona passada del migcampista Lenadro Paredes, va enviar el seu xut al pal. Seria l'última acció de perill del davanter de l'Inter, perquè a l'hora de partit Scaloni va donar entrada a Ángel Di María en lloc seu. El jugador del PSG va entrar quan Veneçuela estava tenint els seus millors minuts i l'Argentina estava cada cop més incòmoda. El porter Franco Armani va haver d'aparèixer per aturar una rematada forta però centrada de Ronald Hernández.

Quan més perill estava creant la selecció 'vinotinto', l'Argentina va fer el segon al contraatac. Va ser obra del jugador del Betis Giovani Lo Celso, que va recollir un rebot a boca de gol després d'un xut del Kun Agüero. Veneçuela hi va posar el cor, però l'Argentina de Messi, discret ahir i capcot en força moments, ja és a les semifinals.