Publicitat
Publicitat

Constància i Nàstic volen netejar el seu nom

Demanen les proves de l'acusació per defensar-se

El Constància i el Nàstic de Tarragona no consentiran que la brutor del frau esportiu taqui el seu nom i faran tot el que calgui per netejar-lo. Així ho anunciaren ahir, i deixaren clar que si l'agrupació d'operadors d'apostes contra el frau en l'esport, Federbet, no els dóna una còpia de l'informe sobre el qual conclogué que el duel que va enfrontar els dos equips el 10 de novembre passat i que va acabar en empat a 1 estava arreglat "amb total certesa" i les proves que els permeteren arribar a aquesta conclusió, emprendran les accions penals pertinents. A més, sol·licitaren l'ajuda de la Lliga de Futbol Professional i la Federació Espanyola de futbol (RFEF) per mitjançar davant un conflicte que va passar a mans de la UEFA.

El club inquer va voler deixar clara la seva "sorpresa i evidentment la seva no implicació" en cap "forma de frau", i va expressar el "seu intens malestar per l'irrecuperable mal a la imatge del club que se li està infligint".

Els dos clubs esperaran a rebre la còpia de l'informe per valorar-lo i observar sobre quines proves s'ha construït una acusació que posa en dubte "l'honorabilitat dels seus integrants". Els constanciers no permetran que es posi en dubte la seva honorabilitat ni la dels seus integrants.

El Nàstic va anar més enllà i va limitar el període d'espera a tan sols 24 hores. Un cop transcorregut aquest termini, el conjunt tarragoní iniciarà les accions penals pertinents.

Però no només es conformaran amb les proves que fonamentaren l'acusació, sinó que també volen una disculpa pública i la pertinent rectificació.

Parlament europeu

L'acusació va néixer en una jornada contra el frau esportiu que es va celebrar al Parlament europeu de Brussel·les, en la qual Federbet denuncià que els moviments efectuats en les apostes els duien a concloure que el Constància-Nàstic, i el Reial Societat-Granada de la Lliga Femenina estaven arreglats. Ricardo Resta, el director de competició de la LFP, va reconèixer que s'estava a l'aguait de l'entrada de màfies en les apostes esportives.

D'aquesta manera, l'ombra del dubte és damunt un Constància que no entén com es pot pensar a arreglar partits en aquestes altures de campionat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF