BARCELONA-MADRID
Esports 26/09/2011

Concilació versus crispació

Mentre que a l'assemblea del Madrid Florentino defensa Jose Mourinho de les crítiques d'alguns socis a qui no els agrada el seu estil, Guardiola mira de bastir ponts de diàleg entre Laporta i Rosell.

Albert Solé
3 min
SITUACIÓ IDEAL Pep Guardiola va ser molt feliç l'estiu del 2010 quan Rosell va convidar Laporta a celebrar la Lliga 2009/10.

Barcelona.Entre les paraules de Pep Guardiola de dissabte a la nit al final del partit entre el Barça i l'Atlètic de Madrid sobre la disputa entre Sandro Rosell i Joan Laporta, i les de l'assemblea del Reial Madrid d'ahir al matí hi ha un abisme: dues maneres de fer i de ser. Mentre que Guardiola optava per la conciliació entre els dos últims presidents del Barça, a Madrid els socis dels blancs es crispaven i es discutien per la figura de José Mourinho. Mentre que el de Santpedor demanava que tothom fes un esforç per tancar antigues ferides i per unir un altre cop el barcelonisme, el de Setúbal n'obria de noves a Madrid, que es debat ara en quins són els valors autèntics del madridisme, si la queixa constant o el famós señorío , cosa que no s'havia posat mai en dubte a la capital estatal fins ara.

L'assemblea del Reial Madrid d'ahir al matí va escenificar el que viu el soci blanc en aquests moments. Saben que tenen un dels millors entrenadors de futbol del món -ells pensen que el millor-, però a molts no els agrada la seva manera de fer, les seves declaracions i la imatge que projecta internacionalment, que és la imatge del mateix Reial Madrid. "La notícia internacional més sonada és la del dit a l'ull [de Mourinho a Tito Vilanova]. Aquesta és la imatge del club fora d'Espanya. El nostre entrenador és mourinhista, no és ni madridista ni florentinista. El nostre principal actiu és la nostra imatge i els nostres valors. Donar el monopoli a Mourinho no és l'exemple, no anem pel bon camí. Pots tenir un tigre com a mascota, però cal tenir-lo lligat perquè no es mengi la filla del veí o la teva", va dir ahir de manera molt gràfica el soci Rafael Valero, que va ser respost immediatament pel president Florentino Pérez. "El dit a l'ull de Mourinho és un error, ell ho sap, ho va reconèixer i va demanar perdó, però no he sentit a parlar de les provocacions. Els valors del Reial Madrid són el joc net, l'esforç, el sacrifici, el respecte i la lluita contra la injustícia. Ningú a la història diu que si et fan un arbitratge dolent hagis de dir que ha estat molt bé".

Defensa cega de Florentino

El president blanc va seguir la defensa aferrissada del seu entrenador: "Hem passat d'un perfil més baix a un de més potent. Aquesta aposta ens fa més competitius. Estic sorprès del grau d'identificació del senyor Mourinho amb el club. Ens ha fet veure per què señorío no és dir que algú fa teatre i que el facin fora. No hem d'acceptar que ens agredeixin i que els felicitem". I va afegir: "Mourinho té el 95% de suport de socis i aficionats del Reial Madrid". Malgrat les crítiques de molts socis madridistes sobre la imatge que el Madrid projecta actualment, Florentino opina tot el contrari i ha lligat la seva presidència a l'èxit de Mourinho sobre el camp, malgrat les seves excentricitats.

El Barça no farà marxa enrere

Tot i la petició subliminal de Guardiola perquè s'aturi el procés judicial contra l'expresident Laporta i la seva junta directiva -"Sé que m'estic ficant on no toca perquè això és als tribunals, però totes les juntes directives fan coses bones i dolentes, igual que els entrenadors i els jugadors, i espero que acabi de la millor manera possible perquè no s'ho mereixen", deia dissabte-, el Barça ja ha dit que no farà marxa enrere. "No retirarem la demanda contra la junta de Laporta perquè la van ratificar els socis, seguirà el seu procediment. Entenc Guardiola des del punt de vista personal, perquè els aprecia", deia ahir Toni Freixa, portaveu de la junta, a Catalunya Ràdio. I afegia: "El nostre entrenador és lliure de tenir la seva opinió, i Guardiola vol el millor per al Barça". Les paraules de dissabte de Guardiola van arribar després que el tècnic i Laporta dinessin plegats aquesta setmana a petició de l'expresident.

Joan Laporta també va referir-se ahir a les paraules de Pep Guardiola. L'expresident va penjar un missatge al seu Facebook per agrair-li les paraules al tècnic: "La meva estimació pel Pep també és infinita. Ell i els seus ajudants han fet gran la decisió de confiar en ell com a entrenador". A més, dos directius de la seva època, i també inclosos en la demanada de l'acció de responsabilitat, Albert Perrín i Rafel Yuste, van parlar a la ràdio i van coincidir a agrair les paraules del Pep, i alhora van destacar "l'odi i el ressentiment de Rosell respecte a Laporta".

stats