Esports 24/02/2012

Compromís amb el país, la llengua i els orígens

A.s.
2 min
Compromís amb el país,  la llengua i els orígens

BARCELONA.Pep Guardiola i els jugadors no només cedeixen la seva imatge per a qüestions solidàries, sinó també per donar suport a iniciatives o entitats en favor del seu país i de la seva llengua. Conscients de la potència i de la repercussió que té tot el que fan, molts dels membres de l'actual Barça s'han posat al servei d'allò en què creuen.

Aquesta setmana mateix, just quan el Partit Popular va començar a atacar Òmnium Cultural, Guardiola va respondre amb un gest simbòlic però d'una gran potència. Va anar a la seu d'Òmnium i va fer socis de l'entitat cultural catalana els seus tres fills. Aquest no va ser un gest de cara a la galeria, ja que el tècnic del Barça ja n'és soci des dels anys 90, i el seu pare, Valentí, des de l'època del franquisme. El compromís de Guardiola amb Catalunya i el català és evident des de fa molts anys, forma part de la seva manera de ser, sense voler ser abanderat de res.

Seydou Keita, fa unes setmanes, també va protagonitzar un acte en públic d'un alt grau de compromís amb el seu país, Mali. Just després de marcar el penal que classificava la seva selecció per a les semifinals de la Copa d'Àfrica, Keita va atendre la premsa amb un posat seriós i sense poder contenir les llàgrimes de tristesa: "Tots hauríem d'estar contents aquesta nit, però estem tristos pel que està passant al nostre país. Això és molt dur. No és normal. No estem acostumats a això, als problemes i les guerres. L'únic que demano és pau. Tots som malians. No podem matar-nos entre nosaltres. El triomf és per a la gent de Mali, per a tots".

Andrés Iniesta, considerat un dels jugadors més solidaris, mai ha oblidat d'on ve ni les seves arrels a Fuentealbilla, Castella-la Manxa. Quan va decidir muntar uns cellers de vins no va dubtar que ho havia de fer a Fuentealbilla, uns cellers amb els quals ha donat feina a molta gent del poble i la comarca. De fet, com va explicar Juan Iniesta, el tiet que s'encarrega de les vinyes, tothom que ha anat a demanar-los un lloc per treballar l'hi han donat, tot i que no sempre els fes falta. I el segon gest de compromís ha sigut amb l'Albacete Balompié. Andrés Iniesta no s'oblida del club on va créixer futbolísticament i amb què va fer el salt al Barça amb 13 anys, i ara que ho estava passant malament amb el descens a Segona B, el pou del futbol estatal, ha comprat un paquet important d'accions i s'ha convertit en el màxim accionista del club. L'Albacete, ara patrocinat per Bodegas Iniesta, s'ha salvat i té assegurada la viabilitat econòmica durant molts anys gràcies al millor producte del seu planter.

stats