ELS JUGADORS BLAUGRANES AMB MÉS PARTITS OFICIALS
Esports 03/01/2011

Compromís 100% i orgull per la samarreta

El Camp Nou va homenatjar Migueli i Xavi, els blaugranes que han defensat més cops la samarreta: 549. El ceutí va fer amb el seu fill el servei d'honor i l'egarenc va rebre la felicitació dels seus companys.

Nuria García
2 min
Felicitats, Posteriorment

Barcelona.21 anys més tard que Migueli arribés als 549 partits oficials defensant la samarreta del Barça, ahir, en el primer partit dels blaugranes del 2011, Xavi Hernández va igualar el rècord del jugador de Ceuta. I el Camp Nou va reconèixer la feina i la implicació dels dos blaugranes, i tant abans com després del partit contra el Llevant va homenatjar-los.

Migueli va saltar al terreny de joc amb el seu fill Samuel a la mà abans que l'àrbitre xiulés l'inici del partit. El petit va ser l'encarregat de fer el servei d'honor del partit, davant un Camp Nou entregat. Abans, Migueli i Xavi es van fondre en una emotiva abraçada que potser va reflectir el canvi generacional. Migueli, que va reconèixer estar molt emocionat, va rebre un llarg i calorós aplaudiment del Camp Nou.

Xavi, doncs, va jugar el seu partit 549 amb el Barça després de 13 temporades al primer equip, xifra que va aconseguir Migueli en 16 anys. Al vestidor, els companys el van felicitar penjant a la seva taquilla un paper on es podia llegir: "Felicitats, maki ", i quan va acabar el partit, els seus companys van rendir al de Terrassa el seu homenatge particular. Tots els jugadors del primer equip blaugrana -inclosos els que no hi havien anat convocats i estaven a la graderia- van saltar al camp darrere d'una pancarta que deia: "Xavi, t'estimem. 549 partits". El migcampista, que està a punt de fer 31 anys, va agafar el micròfon i va dirigir-se a l'afició: "Em sento molt estimat, com a casa. És un orgull lluir aquesta samarreta i espero poder-ho continuar fent durant molts anys més". Posteriorment, a Barça TV, l'egarenc va afirmar que no s'esperava l'homenatge i va reconèixer que s'havia posat nerviós. "No m'ho esperava i quan no controlo les coses, em poso nerviós. A més, m'he sentit el focus d'atenció del Camp Nou, era el meu dia", va comentar.

Després de les celebracions sobre la gespa i d'un sonat aplaudiment, tant dels seus companys com de tots els seguidors, el president blaugrana, Sandro Rosell, també es va afegir als elogis cap a Xavi i Migueli. "Vull felicitar-los a tots dos. Xavi, sens dubte, superarà Migueli i això és un honor per al barcelonisme", va dir Rosell, abans d'afegir: "Xavi sembla cada vegada més jove, no m'atreveixo a dir quants partits acabarà jugant. La fidelitat és difícil de trobar al món real".

Valdés iguala Ramallets

Ahir, no només Xavi va igualar els partits de Migueli. En l'apartat de porters blaugranes, Víctor Valdés també va aconseguir empatar els partits oficials que Ramallets va jugar amb la samarreta del Barça: 384. Ara el de l'Hospitalet de Llobregat només té davant un porter que ha jugat més partits que ell: Andoni Zubizarreta, actual director esportiu del Barça i porter del Dream Team, que va jugar-ne 410. Així doncs, per igualar el rècord de Zubizarreta, Valdés encara ha de jugar 26 partits més.

stats