BARÇA
Esports 08/03/2012

Competició obre expedient a Piqué per criticar la seva expulsió

Piqué no jugarà a Santander aquest diumenge per l'expulsió de dissabte passat. El Comitè de Competició, a més, ha obert un expedient sancionador per les declaracions del defensa del Barça.

Albert Solé
2 min
Gerard Piqué exercitant-se al Camp Nou dimarts per preparar el duel amb el Bayer Leverkusen.

BARCELONA.Que Gerard Piqué seria sancionat amb un partit per la targeta vermella que va veure contra l'Sporting dissabte ho tenia tothom clar, encara que el Barça hagués presentat un recurs. Fins i tot Guardiola dimarts donava per fet que Piqué no podria jugar contra el Racing, cosa que efectivament passarà. El Comitè de Competició va decidir aplicar el reglament sancionador habitual i va castigar amb un partit i 600 euros de multa el jugador -i 90 el club- per la vermella. Res d'extraordinari. El president del Comitè de Competició, Alfredo Flórez, va descartar les al·legacions del Barça, que pretenia que li retiressin la targeta, perquè el club no ha pogut provar que l'àrbitre Velasco Carballo s'hagués equivocat en la seva decisió. Ara el Barça encara pot presentar un recurs al Comitè d'Apel·lació si vol els pròxims deu dies, cosa que està estudiant si farà.

S'obre un procés llarg

Un cop confirmada la sanció mínima a Piqué per l'expulsió, el que sí que va obrir ahir el Comitè de Competició és l'expedient sancionador per les declaracions del defensa del Barça al final del partit, en què assegurava que Velasco Carballo l'havia expulsat de manera "premeditada". Aquest procés pot durar ara unes quantes setmanes. Alfredo Flórez ha actuat a partir de la denúncia del Comitè Tècnic d'Àrbitres espanyol, presidit per Victoriano Sánchez Arminio, que va considerar "greus" aquestes declaracions, tot i que l'àrbitre del partit no va fer-les constar a l'acta. Piqué va recriminar a Velasco a la mitja part que no xiulés dos penals a la primera meitat -que tampoc consten a l'acta-, i fruit d'això el futbolista creu que el va expulsar en la primera ocasió que va tenir a la segona part. Piqué va parlar amb l'àrbitre altre cop al final del partit i Velasco tampoc ho va plasmar per escrit. El Comitè de Competició hauria pogut arxivar la denúncia i no fer-ne cas, com fa la majoria de vegades, i com va fer una vegada que els àrbitres van denunciar l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, per demanar públicament que no volia que Pérez Lasa els xiulés més ni a ells ni al Barça. En aquest cas Flórez sí que ha decidit obrir un expedient sancionador, i ha demanat al Barça que els pròxims 5 dies presenti al·legacions i faci les observacions que consideri oportunes. En funció de la resposta del Barça i del que consideri el Comitè de Competició, fins i tot podrien cridar a declarar Gerard Piqué perquè expliqui la seva versió dels fets. L'últim cop que els àrbitres van denunciar unes declaracions d'algú del Barça -Guardiola-, va ser sancionat amb 15.000 euros, que al final van ser 1.500.

stats