27/04/2013

Comiat a la Catedral amb suplents i la Lliga a l'abast

2 min

BarcelonaL'últim Athletic-Barça que es jugarà aquesta tarda al vell San Mamés (18 h, Canal+ Liga / GolT) no tindrà el glamur que històricament han tingut els 81 enfrontaments entre bascos i catalans a la Catedral a Primera Divisió (100 comptant totes les competicions). La tornada de semifinals de la Champions contra el Bayern Munic, malgrat la dificultat de la remuntada per culpa del contundent 4-0 de l'anada, marcarà l'alineació de Tito Vilanova, que voldrà reservar al màxim les forces dels seus millors futbolistes per plantar cara al gegant bavarès al Camp Nou dimarts. Que la Lliga estigui a tocar -sobretot si es dóna la carambola necessària, amb victòria blaugrana a Bilbao i derrota blanca al Vicente Calderón- tampoc canviarà els plans que el tècnic ha seguit en les últimes jornades, i seran els menys habituals els encarregats de sumar tres punts més al caseller del Barça.

L'expedició blaugrana ha viatjat a Bilbao sense Sergio Busquets, que és baixa per precaució per culpa de les molèsties al pubis que està arrossegant tot aquest mes d'abril. Messi, al límit a Munic, sí que s'hi ha desplaçat però tot apunta que seurà a la banqueta per no desgastar-se abans del Bayern. Xavi, Piqué, Alves o Jordi Alba també descansaran pensant en el compromís europeu. En total, i comptant la presència d'Adriano, sancionat contra el Bayern, són 20 els jugadors que s'enduen Tito Vilanova i Jordi Roura per enfrontar-se a l'Athletic.

L'hora de reivindicar-se

Contra el conjunt de Marcelo Bielsa hauran de liderar l'equip Cesc -ratificat ahir pel seu entrenador en roda de premsa-, Thiago i Villa. Song, cada dia més integrat en la dinàmica de l'equip, tornarà a aportar equilibri en les transicions i Tello intentarà seguir donant arguments als que defensen la seva titularitat en partits grans. En defensa, Montoya, Bartra i Adriano protegiran Valdés, que ha encaixat un gol en pràcticament totes les visites que ha fet a la Catedral.

Mitja permanència en joc

Relativament tranquil a vuit punts del descens però sense haver segellat encara la permanència, l'Athletic busca donar continuïtat a la millora de sensacions de les últimes jornades. El principal interrogant de Bielsa en l'alineació és com suplir la més que probable baixa d'Ander Iturraspe, pendent que li retirin la segona groga que va veure contra el Deportivo. Si no juga el migcampista, San José tornaria a l'eix de la defensa al costat d'Ekiza. En punta, el dubte és si el tècnic apostarà per Llorente, que va trencar la sequera golejadora a Riazor, o per Aduriz, l'habitual d'aquesta temporada.

stats