BÀSQUET
Esports 25/12/2011

Comença la NBA més esperada

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio, Rudy Fernández, Marc Gasol i Pau Gasol.

BARCELONAUn dels dos partits que els Lakers van perdre fa uns dies contra els Clippers es va convertir en el matx de pretemporada més vist de la història a NBA.TV. El tancament patronal i l'acumulació de notícies relacionades amb sindicats, tribunals i convenis col·lectius han provocat un efecte curiós en l'aficionat al bàsquet, que té més ganes que mai de viure una temporada atípica de tan sols 66 partits.

Per als indecisos, la NBA ha programat tres partits extraordinaris per obrir la campanya i reclamar tot el protagonisme mediàtic. Els New York Knicks aixecaran el teló (18 hores) rebent els Boston Celtics al Madison Square Garden. Després (20.30 hores) els Dallas Mavericks i els Miami Heat reeditaran la final de la temporada passada. La nit es tancarà (23 hores) amb un apassionant partit entre Los Angeles Lakers i els Chicago Bulls. Canal + Deportes oferirà aquests tres duels, que reuneixen els sis grans aspirants al títol de campió.

Pau Gasol, a qui fins a última hora els Lakers han intentat traspassar, començarà avui la temporada amb l'equip de Los Angeles.

Per viure el debut oficial de Ricky Rubio caldrà esperar fins demà, quan els Minnesota Timberwolves rebran els Oklahoma City Thunder al Target Center. El base està recuperat de la lesió de turmell que li va impedir jugar el segon partit de pretemporada del seu equip.

El català, que haurà de compartir minuts a la franquícia de Minneapolis amb Luke Ridnour i J.J. Barea, és un dels favorits per aconseguir la distinció de millor debutant ( rookie ) de la temporada.

Demà també s'estrenaran Marc Gasol i Rudy Fernández. Els Memphis Grizzlies del pivot català juguen a l'AT&T Center de San Antonio, mentre que els Denver Nuggets de l'escorta mallorquí visiten els vigents campions a l'American Airlines Center de Dallas.

stats