LLIGA
Esports 05/11/2012

Colotto capgira la sort d'un Espanyol que va a més

BARCELONAPotser el dia que menys la va buscar, finalment la va trobar. La sort que havia girat l'esquena a l'Espanyol en les primeres jornades de Lliga va somriure ahir a l'equip periquito per donar-li la segona victòria de la temporada. Els triomfs del Dépor i l'Athletic el mantenen en zona de descens, però a un punt de la permanència. Poc profund però molt concentrat durant els 90 minuts, l'Espanyol va derrotar per la mínima la Reial Societat en un partit en què va saber patir i va aprofitar l'única ocasió de gol que va tenir. Colotto, després d'un servei de cantonada rematat des de terra per Héctor Moreno, va empènyer la pilota per batre el porter Zubikarai i trencar l'empat a zero que semblava un bon premi per a l'Espanyol després de la seva fluixa posada en escena a Anoeta.

Els blanc-i-blaus van lluitar, van córrer i van tirar de caràcter per respondre a la intensitat d'una Reial molt més activa en atac, malgrat la sensible baixa de Griezmann, el seu home més perillós. Sobretot al primer temps, els txuri-urdin van anar encadenant ocasions, però van topar amb el millor Cristian Álvarez de la temporada, que va salvar el gol local davant els xuts d'Estrada, Carlos Vela i Illarramendi. Marxar al descans amb 0-0 era la millor notícia per a un Espanyol excessivament aculat.

Al segon temps els de Pochettino van avançar lleugerament les línies i van fer alguna cosa més que defensar, tot i que sense arribar amb claredat a l'àrea local. La Reial Societat, empesa per la necessitat de trencar la mala ratxa de resultats (fa quatre jornades de Lliga que no guanya), va insistir per les bandes i va ofegar l'Espanyol dins l'àrea. A diferència d'altres dies, però, els periquitos van refusar bé cada centrada per mantenir la porteria a zero. Amb l'escenari de partit més obert, Pochettino va donar entrada a Stuani i Christian Alfonso per Sergio García i Wakaso (amenaçat d'expulsió des del minut 32) i va jugar-se-la a la contra. El premi va arribar en una acció d'estratègia, un aspecte del joc que ha pres més punts dels que ha donat a l'equip aquesta temporada. Però ahir la sort estava de cara. I el 0-1 ho va evidenciar.