BÀSQUET FEMENÍ
Esports 02/04/2012

El Ciudad Ros Casares, nou campió d'Europa (52-65)

àlex Gozalbo
1 min
La capitana del Ros Casares, Laia Palau, en el moment de rebre el trofeu.

ISTANBULEl Ciudad Ros Casares de València va superar el Rivas Ecópolis (52-65) en la final de l'Eurolliga Femenina i es va proclamar campió d'Europa. El conjunt valencià, que va completar uns últims 15 minuts extraordinaris, va saber capgirar un partit que perdia per cinc punts de diferència i apuntar-se, així, el seu primer títol a la màxima competició europea.

Sílvia Domínguez, base catalana del Ros, va tenir una actuació clau a Istanbul, on l'equip valencià ha guanyat quatre partits en tan sols cinc dies. Segons Carme Lluveras, mànager general del Ciudad Ros Casares, "la final a vuit va ser el resum perfecte de la importància que té treballar bé per aconseguir èxits. Equips amb més pressupost i més estrelles es van quedar pel camí". Cinc dels seus sis rivals a Istanbul han gastat aquesta temporada més diners que els dos conjunts de la Lliga Femenina que ahir van disputar la final a un Abdi Ipecki que només es va omplir per viure la batalla campal que dijous van protagonitzar els aficionats del Galatasaray i el Fenerbahçe.

El Rivas, la gran sorpresa del torneig, guanyava per cinc punts de diferència al tercer quart, però es va enfonsar en una recta final en què el Ros Casares va completar una exhibició majúscula en què van lluir jugadores com Sancho Lyttle o Maya Moore.

stats