INTERNACIONAL
Esports 14/05/2012

El City guanya la Premier a l'últim segon

Final històric de la Premier League. El Manchester City va pispar la lliga als seus veïns del United gràcies a dos gols als últims cinc minuts de partit davant del Queen's Park Rangers.

T.p.
Els jugadors del City celebrant el seu primer títol de Lliga en més de quatre dècades.

BARCELONAEl Manchester City va guanyar la seva primera lliga anglesa des del 1968 després de derrotar el Queen's Park Rangers (QPR) per 3-2 amb un gol a l'últim segon de partit de Sergio Kun Agüero. En una última jornada frenètica, els homes de Roberto Mancini van veure com semblava que se'ls escapava el títol, ja que als 90 minuts perdien 1 a 2, abans de tocar el cel amb les mans gràcies als gols de Dzeko i Agüero.

Els dos eterns rivals de Manchester arribaven a l'última jornada empatats a punts, però la diferència de gols ajudava el City, que dues jornades abans havia fet il sorpasso en derrotar el United per 1 a 0. El United, vigent campió, jugava al camp del Sunderland, on es va avançar ja durant els primers minuts del partit gràcies a un gol de Rooney. El triomf dels homes de Sir Alex Ferguson obligava el City a no fallar davant del Queen's Park Rangers, que lluitava per no baixar a segona. Un gol de l'exjugador de l'Espanyol Pablo Zabaleta semblava posar les coses a lloc abans del descans (1-0).

A la segona part, però, el QPR va donar la sorpresa en capgirar el marcador amb gols de Cissé i Mackie (al minut 66). El Queen's Park Rangers sabia que el Bolton estava guanyant i necessitava sumar punts per no baixar, cosa que va fer que el matx esdevingués una guerra de nervis en què el visitant Barton es va fer expulsar per l'agressió a Tévez. Així, als últims cinc minuts de partit tot va canviar. Primer, Dzeko va empatar de cap als 92 minuts. I en l'última jugada del partit Agüero va aprofitar una jugada de Balotelli per fer el gol que decidia la lliga.

Els dos equips de Manchester jugaran la Lliga de Campions conjuntament amb l'Arsenal, tercer. El Tottenham, quart, encara no sap si jugarà la Champions. Si el Chelsea guanya la final de Munic, en quedarà fora. Si la guanya el Bayern, la jugarà. El Bolton, el Blackburn i el Wolverhampton baixen a segona.