LLIGA ACB
Esports 02/06/2011

Cinquena final consecutiva per al Regal Barça

El Regal Barça va sentenciar ahir la seva classificació per a la final de l'ACB en superar el Caja Laboral. Aquesta any Xavi Pascual ha guanyat la partida a Dusko Ivanovic en cinc dels sis enfrontaments.

àlex Gozalbo
Fran Vázquez lluita amb Stanko Barac a la zona del Fernando Buesa Arena.

Mentre recupera la riquesa ofensiva d'altres moments de la temporada, Xavi Pascual ha aconseguit elevar el nivell de sacrifici del Regal Barça. La tàctica defensiva de l'entrenador tan sols va permetre que el Caja Laboral anotés 61 punts en 40 minuts i va fer que el seu equip dissimulés algunes mancances, com la del rebot defensiu.

El partit va començar a trencar-se en el tercer quart, quan el Regal Barça va aconseguir una renda de deu punts. La defensa visitant va tenir un paper clau, ja que va limitar a un 30% l'encert del rival en els tirs de dos punts i va reduir la seva aportació ofensiva a 15 o 16 punts per període. De fet, la regularitat amb la qual el Caja Laboral va patir per sumar va ser evident.

En atac el Regal Barça va viure de les accelerades de Joan Carles Navarro, que va anotar set dels primers nou punts de l'equip, i d'Alan Anderson, que va buscar l'anella rival amb més gana que en els últims partits. A dins de la zona, a més, els pivots van confirmar la seva línia ascendent i entre Perovic, Lorbek, Ndong i Vázquez van aportar 34 punts i 15 rebots.

La victòria del Regal Barça acaba amb la segona etapa de Dusko Ivanovic al Caja Laboral. El tècnic, que la temporada passada va prendre l'ACB al conjunt català, ha perdut enguany cinc dels sis enfrontaments directes contra l'equip de Xavi Pascual.

La victòria serveix al Regal Barça per sentenciar la seva semifinal per la via ràpida (3-0) i arribar, per cinquena temporada consecutiva, a la final de l'ACB. El seu rival sortirà de la sèrie que enfronta el Bizkaia Bilbao Basket i el Reial Madrid, que avui (20.30 hores, Teledeporte) juguen el quart partit d'una eliminatòria que de moment domina el conjunt basc (1-2).

Una setmana eterna

El Regal Barça tindrà set dies per preparar la final, que començarà dijous de la setmana que ve. L'equip català ja es va trobar la temporada passada en aquesta mateixa situació i el seu rendiment en la sèrie pel títol va caure en picat i va perdre per 0-3 contra el Caja Laboral.

"L'any passat l'aturada no ens va anar bé, però també hi ha altres motius pels quals vam perdre", explica Xavi Pascual, que es mostra molt satisfet del rendiment del seu equip en aquesta semifinal.