Futbol Femení
Esports 02/02/2012

Cinc bons motius per viure en directe el Barça femení-INAC Kobe Leonessa aquest dijous

Dijous a les 19h es juga al Miniestadi un partit amistós entre l'equip blaugrana femení i l'INAC Leonessa, conjunt on juga la Millor Jugadora FIFA 2011, Homare Sawa

Natalia Arroyo
3 min
Homare Sawa recull el premi de millor jugadora FIFA 2011.

BarcelonaAquest dijous a les 19h de la tarda, el Miniestadi es vestirà de gala per acollir un partit amistós entre el Barça femení i l'INAC Kobe Leonessa. L'enfrontament s'ha anat fent gran a mesura que han anat passant els dies, en resposta de la gran expectació que la presència de Homare Sawa, Pilota d'Or femenina 2011, ha aixecat en la seva estada a Barcelona. Per què val la pena deixar-se caure pel Miniestadi dijous?

1. Per veure jugar en directe a la Millor Jugadora FIFA 2011, Homare Sawa

La flamant Pilota d'Or femenina FIFA 2011 trepitjarà la gespa del Miniestadi aquest dijous, en la que pot ser l'única oportunitat de veure jugar en directe a Homare Sawa al nostre país. "No tots els dies es pot veure jugar a la millor jugadora del món", diuen Ani Escribano i Meli Nicolau a la web del Barça.

2. Per gaudir del joc de set campiones del món

De les set internacionals de l'INAC Kobe Leonessa que van jugar a Alemanya, cinc van ser protagonistes: la portera Ayumi Kaihori, la central Yukari Kinga, Homare Sawa, considerada la millor jugadora i màxima golejadora del torneig, i les davanteres Shinobu Ohno i Nahomi Kawasumi. Megumi Takase i Asuna Tanaka gairebé no van tenir minuts tot i formar part de la selecció nadeshiko. Aquest dijous es podrà gaudir del joc de set futbolistes del més alt nivell, campiones del món.

3. Per presenciar duels de luxe

Alguns dels emparellaments més atractius del partit no coincidiran directament al camp, però sí permetrà comparar la qualitat de les jugadores blaugranes amb les seves homòlogues japoneses. Per exemple, el duel Ohno-Sonia serà màgic, amb totes dues jugadores exhibint els seus eslàloms atrevits, la seva habilitat per combinar en poc espai, la seva capacitat per desbordar; el duel Sawa-Míriam Diéguez lluitant al mig del camp per controlar el joc, per imposar el ritme del partit al cercle central. Veure la central Kinga en un bàndol, i Meli i Ani a l'altre. Comprovar la seguretat sota pals de la internacional Kaihori en una porteria, i Ràfols i Eli a l'altra...

4. Per contrastar el nivell del Barça femení amb el d'un futbol japonès en creixement

L'equip de Xavi Llorens és líder de la Superlliga i s'ha fixat com a objectiu quedar campió per poder jugar la Champions la temporada que ve. L'INAC Kobe Leonessa és una bona primera pedra de toc per mesurar les forces i veure quin és el nivell internacional de l'equip. De fet, el conjunt japonès ja va disputar un amistós al novembre contra l'Arsenal Ladies, un dels equips més potents d'Europa, i van acabar empat a un.

5. Per comprometre's amb el futbol femení

Al Japó, després dels èxits de la selecció, el futbol femení s'ha convertit en l'esport de moda. Les jugadores són heroïnes, són admirades i els seus partits congreguen a més aficionats als estadis que els dels seus homòlegs masculins. Una bona entrada al Miniestadi (és gratuïta) ajudaria a difondre una imatge arreu del món d'implicació i il·lusió cap al futbol femení també a Catalunya i al Barça. El partit serà retransmès en directe per Barça TV i pel canal del club a YouTube i tindrà una repercussió mundial.

stats