Esports 09/12/2018

Cifu fulmina el Mallorca amb un contracop

Un gol dels vermells anul·lat a la primera part i l’expulsió de Vicente Moreno taquen un gran partit

Juanmi Mas
El Mallorca perd una bona ocasió de guanyar un gegant.

PalmaEl Mallorca s’estavella per 1-2 en un gran partit contra el Màlaga però reforça la bona sintonia amb l’afició, gràcies a l’esforç de l’equip fins al xiulet final. Els tres punts varen marxar a terres andaluses i el Mallorca podria abandonar les places de play-off a l’espera del que faci avui el Cadis. El quadre blanc-i-blau va fer el seu partit, utilitzant els seus recursos i intentant evitar els temuts desajustos defensius, encara que va acabar patint molt en els minuts finals del matx gràcies a la voluntat del Mallorca per no rendir-se mai a Son Moix.

Gol anul·lat a Raíllo

A l’inici del partit , la pressió del Màlaga va provocar que el joc es desenvolupàs en el camp dels mallorquins, que, amb tot això, es podrien haver avançat en el marcador. Però els aficionats mallorquinsites també varen veure com el col·legiat anul·lava per fora de joc una rematada de Raíllo en el minut 7 després d’enganxar un centre de Fran Gámez, encara que el central cordovès semblava estar en posició reglamentària. Però després d’aquesta situació, Harper, jugador del planter del Màlaga, va encetar el marcador en un moment clau del partit, al final de la primera part, la qual cosa va elevar les opcions de triomf del Màlaga.

Empat estèril d’Àlex López

En canvi, a la segona meitat els andalusos no varen ser capaços d’aguantar el resultat favorable. El Mallorca de mica en mica va guanyar terreny i es va instal·lar en camp contrari. Les ajudes es multiplicaren, sobretot per les aparicions de Lago Júnior. Davant les dificultats de penetrar per l’esquerra, un canvi de joc del jugador de Costa d’Ivori va servir per trobar Àlex López, que va llançar de seguida afusellant Munir i establí l’empat en el minut 72, en un moment molt delicat, quan faltava poc més d’un quart d’hora, la qual cosa va fer que el conjunt local cregués ja en la remuntada. Però en una acció aïllada, protestada pel quadre local perquè hi havia dos jugadors damunt la gespa del centre del camp, Cifu va tornar a posar el seu equip per davant. I ja seria definitiu malgrat el sofriment final. A les acaballes del partit, Vicente Moreno també va ser expulsat i només la manca de punteria va evitar un empat que per a l’entrenador del mallorca hauria estat el més just. “Aquesta és una derrota que per a molts ha estat massa cruel”, va explicar el tècnic valencià en roda de premsa. “El vestidor està tocat perquè ells saben que han fet un gran esforç”, va afegir. L’entrenador també va opinar sobre la sort però no va voler ficar-se gaire amb l’àrbitre per la seva expulsió. “La fortuna ens ha donat l’esquena, però això continua i dels àrbitres només puc dir que s’equivoquen i són importants per al desenvolupament del partit, però tampoc no he donat motius perquè els tregui al carrer”. Moreno lamenta la derrota i l’esforç de l’afició, que no va deixar d’animar en cap moment. “Els aficionats valoren l’esforç i estan orgullosos perquè veuen que els jugadors ho donen tot al camp”, va dir. Finalment, Vicente Moreno, que no podrà seure en el pròxim partit de lliga, espera la sanció de l’acta de l’àrbitre.