REIAL MADRID
Esports 04/05/2012

La Cibeles celebra la Lliga amb fredor

El Reial Madrid va celebrar el títol de Lliga davant de només 25.000 persones per culpa de la pluja. Casillas va posar la bufanda a la Cibeles i Mourinho no va poder evitar tornar a parlar del Barça.

N.g / A.g.
2 min
Iker Casillas, a dalt de la Cibeles, aguantat per  un empleat de l'Ajuntament.

BARCELONA.L'endemà de proclamar-se campió de la Lliga a Bilbao, el Reial Madrid va celebrar el títol amb els aficionats de la capital d'Espanya. La ciutat no va sortir al carrer en massa -només hi havia 25.000 aficionats, segons la policia madrilenya- per celebrar un campionat que l'equip blanc no guanyava des del 2008. Tot i la pluja que va caure a Madrid fins a l'inici de la festa blanca, des de primera hora de la tarda els aficionats més fidels sí que van anar fins a la plaça de la font de la Cibeles per celebrar el seu 32è títol de Lliga.

Els jugadors del Reial Madrid van desplaçar-se des del Santiago Bernabéu fins a la Cibeles en un autobús descapotable en què es podia llegir, al davant, "32 Lligues", i, al darrere, "Gràcies, madridistes". Un cop allà van saludar els aficionats des de la passarel·la que l'Ajuntament de Madrid havia preparat perquè els blancs poguessin arribar a la deessa, i el capità, Iker Casillas, va complir la tradició i va ser l'encarregat de posar la bandera i la bufanda del Madrid a l'estàtua.

Els jugadors del Madrid no van parlar directament amb l'afició ni li van llançar missatges, com acostumen a fer els del Barça, i només van fer declaracions a la televisió oficial del club. "Tenim un superequip i hi tornarem l'any vinent", va dir Granero, mentre que Cristiano Ronaldo va comentar: "Estic molt feliç. És la meva primera Lliga a Espanya. L'afició s'ho mereix. La temporada ha estat espectacular, hem jugat molt bé i ens mereixem ser campions. L'any vinent alguna cosa guanyarem un altra vegada". Finalment va acabar assegurant que no l'obsessiona tornar a ser pitxitxi.

Mourinho, amb el Barça al cap

José Mourinho, en unes declaracions divulgades aquest dijous a Portugal per la televisió portuguesa SIC, i que va fer dimecres en exclusiva dins de l'autocar del Madrid sortint de San Mamés, va criticar els que pensen que l'únic futbol que existeix és el del Barça. "El Barça és un equip que ha practicat i practica un dels millors futbols de la història. Una altra cosa diferent i que alguns il·luminats, que també tenim al nostre país, pensen és que és l'únic futbol que existeix, i aquí s'equivoquen", va dir el tècnic, que va afegir: "És gent que coneix el futbol de Google. Escriuen a internet www.google.com i absorbeixen el coneixement, però en saben poc. El futbol és més que això. Nosaltres practiquem un futbol espectacular i marquem un nombre de gols sorprenent".

Tot i això, l'entrenador portuguès va reconèixer que té "més mèrit" vèncer un conjunt com el Barça, al qual va qualificar com "un gran equip que seguirà sent-ho". "Nosaltres intentarem ser una mica millors l'any que", va concloure.

stats