Ciclisme
Esports 06/06/2013

Chris Froome guanya la primera arribada en altura del Dauphiné

El kenià nacionalitzat britànic de l'equip Sky es consolida com a màxim favorit per al Tour de França superant Contador a l'últim quilòmetre de Valmorel

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaChris Froome (Sky) ja era considerat el màxim favorit per guanyar el Tour de França 2013 després d'una temporada impecable (vencedor a les generals d'Omán, Critèrium Internacional i Romandía, tan sols superat per Nibali a la Tirrena-Adriàtica), però encara ho és més amb els resultats oferts al critèrium de Dauphiné. El ciclista britànic ha guanyat aquest migdia la cinquena etapa, acabada en altura a l'estació d'esquí de Valmorel.

Froome, que venia de ser tercer a la contrarellotge del dia anterior, s'ha valgut del domini del seu equip durant la pujada final, com ja és habitual. El ritme del jove Pete Kennaugh i de l'australià Richie Porte, segon a la general, ha anul·lat un intent llunyà d'Alejandro Valverde (Sky) i ha seleccionat notablement un grup de favorits en què no hi era Joaquim Rodríguez, que al matí anunciava pel seu compte de Twitter que “encara podia perdre més temps”.

Poc abans d'arribar l'últim quilòmetre, el madrileny Alberto Contador s'ha volgut refer de la seva mala crono (segons va declarar, estava debilitat per una al·lèrgia) amb un atac que Froome ha pogut respondre amb relativa facilitat. Els dos s'han quedat sols, han atrapat l'únic ciclista que quedava de l'escapada, el nord-americà Matthew Busche, i l'últim canvi de ritme definitiu l'ha fet el nou líder de la cursa, que ha alçat els braços amb quatre segons d'avantatge.

Critèrium de Dauphiné, cinquena etapa:

1r Christopher Froome (Sky) 3h 28' 39"

2n Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a 4"

3r Matthew Busche (RadioShack) a 4"

4t Alejandro Valverde (Movistar) a 10"

5è Michael Rogers (Saxo-Tinkoff) a 12"

Critèrium de Dauphiné, classificació general provisional:

1r Chris Froome (Sky) 18h 08' 44"

2n Richie Porte (Sky) a 52"

3r Rohan Dennis (Garmin-Sharp) a 54"

4t Michael Rogers (Saxo-Tinkoff) a 1' 37"

5è Dani Moreno (Katiuixa) a 1' 47"

stats