Ciclisme
Esports 09/06/2013

Chris Froome guanya amb facilitat el critèrium de Dauphiné

El britànic torna a demostrar la seva superioritat a l'arribada a Risoul, on guanya escapat Alessandro De Marchi, i es consolida com a màxim favorit per al Tour

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaChris Froome (Sky) és el favorit indiscutible per a vèncer el Tour de França després de guanyar la general del Critèrium de Dauphiné aquest diumenge. Igual que va fer el seu company d'equip Bradley Wiggins l'any passat, el kenià nacionalitzat britànic ha signat una temporada gairebé impecable, guanyant a Omán, Critèrium Internacional, Romandía i Dauphiné i sent superat tan sols per Vincenzo Nibali a la Tirrena-Adriàtica.

El guió de l'etapa respecte els favorits s'ha mantingut en aquesta etapa final, amb l'equip Sky portant el pes de la cursa i sense grans intents tret de l'ambició del murcià d'Alejandro Valverde, que aquesst cop ha atacat al Col de Vars, a 40 quilòmetres de meta, però ha estat atrapat en el seu descens. De fet, el grup d'escapats en què hi havia el català Alberto Losada ha pogut mantenir-se, i per això l'italupa Alessandro De Marchi (Cannondale) s'ha pogut endur el triomf d'etapa.

Al port final, l'estació d'esquí de Risoul, la principal sorpresa ha estat la debilitat de Michael Rogers, qui ha perdut la seva posició de podi tot i la feina del mateix Alberto Contador en persona per a reintegrar-lo. Tanmateix, ningú ha tingut cap opció d'apropar-se a la parella d'Sky formada per Richie Porte i el mateix Froome, que amb un moviment a 2 km de meta han deixat a la resta d'aspirants enrere i han llançat un important missatge de cara a un Tour de França que no es preveu gaire diferent a l'anterior.

Critèrium de Dauphiné, vuitena etapa:

1r Alessandro De Marchi (Cannondale) 4h 28' 29”

2n Chris Froome (Sky) a 24”

3r Andrew Talansky (Garmin-Sharp) a 24”

4t Richie Porte (Sky) a 31”

5è Jakob Fuglsang (Astana) a 38”

Critèrium de Dauphiné, classificació general final:

1r Christopher Froome (Sky) 29h 28' 46”
2n Richie Porte (Sky) a 58”
3r Dani Moreno (Katiuixa) a 2' 12”
4t Jakob Fuglsang (Astana) a 2' 18”
5è Dani Navarro (Cofisia) a 2' 20”
6è Michael Rogers (Saxo-Tinkoff) a 3' 08”
7è Alejandro Valverde (Movistar) a 3' 12”
8è Rohan Dennis (Garmin-Sharp) a 3' 24”
9è Samuel Sánchez (Euskaltel) a 4' 25”
10è Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) a 4' 27”

stats