FUTBOL - LLIGA DE CAMPIONS
Esports 04/04/2012

El Chelsea, favorit per tornar a jugar unes semis contra el Barça

Martí Molina
2 min
Fernando Torres i Juan Mata celebren el gol, a l'Estádio da Luz, que els dóna avantatge en l'eliminatòria contra el Benfica.

Si el Barça presumeix avui d'haver arribat sis vegades a les semifinals de la Champions en els últims set anys, el Chelsea vol dir aquesta nit que també ho ha assolit sis cops, però en els últims nou anys. Per fer-ho, haurà d'eliminar el Benfica en un partit que es jugarà a Stamford Bridge i en què els anglesos parteixen amb l'avantatge del 0-1 de l'anada. Els dos clubs se citen aquest vespre al barri de l'oest de Londres per decidir qui serà el rival del Barça a la següent ronda de la competició.

Amb el record d'aquell gol d'Iniesta al descompte i l'arbitratge del noruec Ovrebo, el Chelsea és el principal favorit per passar ronda i optar a la revenja, tres anys després. L'equip del multimilionari Abramóvitx ho té tot de cara per a la victòria en terres portugueses, en part, per les bones sensacions que està mostrant l'equip en la màxima competició europea de clubs, en què es manté invicte al seu estadi. A més, l'equip ha revifat després que Roberto di Matteo agafés el relleu a la banqueta per la destitució d'André Villas-Boas. Amb el tècnic italià, els blues només han encaixat una derrota, i han sumat sis triomfs i un empat.

Amb un Fernando Torres que sembla que ha recuperat l'olfacte golejador, els anglesos només tenen el dubte de Raul Meireles i Drogba, que van ser baixa en l'últim partit de la Premier per precaució.

Per la seva banda, el Benfica s'aferra a l'heroisme per colar-se en unes semifinals a què no arriba des del 1990. L'equip portuguès és conscient que remuntar l'eliminatòria és una gesta pràcticament impossible. Sobretot per les nombroses baixes en defensa, en què tres dels quatre centrals estan lesionats. Malgrat això, en atac recupera l'exvalencianista Pablo Aimar, que es va perdre el partit d'anada per sanció.

stats