BARÇA
Misc 26/04/2019

El Chelsea deixa el juvenil del Barça sense Champions

L'equip blaugrana no podrà revalidar el títol després de caure als penals a la semifinal (2-2, 5-4)

Albert Nadal

El juvenil A del Barça es va quedar a les portes de la final de la UEFA Youth League després de caure als penals (5-4) contra el Chelsea en una semifinal molt igualada (2-2). En la final a quatre que es disputa aquest cap de setmana a Nyon (Suïssa), els blaugranes van caure de manera cruel en un duel que es podia llegir com una final anticipada. Dilluns el Chelsea s’enfrontarà al Porto, que va eliminar amb contundència (0-3) el Hoffenheim en l’altra semifinal. Amb la derrota, el Barça s’acomiada del somni europeu de ser el primer juvenil que guanya la competició dos anys seguits.

En una semifinal disputada fins al límit, el duel va començar amb dues propostes ben diferenciades: la del Barça, buscant el control, sense renunciar, però al recurs de la passada llarga, i la del Chelsea, més amant del contracop, alternant la pressió alta en la sortida de pilota blaugrana amb el replegament. El conjunt de Denis Silva va ser el que va colpejar primer. Monchu, un dels quatre reforços del Barça B, va recuperar una pilota a prop de la frontal, va buscar amb intel·ligència a l’extrem dret un Konrad de la Fuente que es va encarregar de posar la fantasia per deixar el seu marcador enrere i fer una passada de la mort a Ansu Fati que no va fallar. 20 minuts i el Barça ja manava al marcador.

El gol va sacsejar un Chelsea que va intensificar la seva pressió sobre la línia de construcció del joc blaugrana aconseguint incomodar un Barça que sobrevivia evitant les internades del conjunt blue amb un Arnau Tenas atent sota pals. De fet, el porter blaugrana era un dels herois del seu conjunt fins que, al quart d’hora de la segona part, va cometre una errada en la sortida de la pilota que Luke McCormick no va perdonar. Va ser una semifinal de porters perquè, sense temps de pair l’empat, el Chelsea va veure com una nova recuperació de Monchu acabava amb una rematada de Jandro Orellana que Karlo Ziger no va blocar i Fati, més ràpid que ningú, va tornar a avançar els blaugranes.

El Chelsea, però, encara no havia dit l’última paraula i el musculós juvenil blue va trobar l’empat en una jugada al límit del fora de joc. Billy Gilmour va servir una centrada al segon pal que Faustino Anjorin va prorrogar amb el cap perquè Charlie Brown rematés a plaer i empatés a falta de cinc minuts per al final. El tram final va ser vibrant: Mika Mármol va salvar una rematada sota pals i Juan Miranda va tenir l’última ocasió del partit amb un xut creuat que va blocar el porter. El futbol és tan capritxós que la tanda de penals es va acabar amb Miranda fallant el sisè i definitiu penal d’una tanda en què abans també havia fallat Nico González.