Esports 09/08/2015

El Chelsea decep i el United aprova en la jornada inicial

Miquel Agut
Valdés i De Gea van viure el debut del United des de la llotja.

LondresEl sol de l’estiu anglès va saludar l’estrena de la Premier League. Els estadis, en silenci des del 23 de maig, enyoraven la tremolor de les tardes sísmiques de futbol i la benvinguda a la competició no els va fallar. Hi va haver un bon ruixat de gols que va regar la tornada a la feina. En total, vint gols en sis partits. A Stamford Bridge se’n van veure quatre en el 2-2 entre el Chelsea i el Swansea. Els campions poden donar gràcies d’esgarrapar un punt en una de les actuacions més pobres que se’ls recorden quan un s’escura la memòria. Van generar molt poc futbol i van ser molt vulnerables al darrere. Es van avançar amb un gol de falta d’Oscar i va tornar a marcar de rebot quan Fernández va desviar una centrada de Willian. Pissarra i un xurro. Només així van veure porta uns blues que van encaixar gols d’Ayew i Gomis, aquest últim després d’un penal que va comportar l’expulsió de Courtois un quart d’hora després de la represa.

Els multimilionaris del sud de Londres van ser un equip negat i rondinaire al qual només va salvar el coratge. El Swansea va ser tan superior que Shelvey, Ayew, Montero i, fins i tot Gomis, van semblar millors del que solen ser.

En el partit inaugural, el Manchester United va derrotar el Tottenham per un escarransit 1-0. En els primers minuts, el United va ballar al ritme del Tottenham. Els de Pochettino van tenir la pilota, van sedar el ritme del partit i van acostar-se al gol amb un parell d’ocasions. Ho van fer tot, tant que fins i tot van fer un gol... a la seva porteria. Des que Walker va marcar al costat equivocat, els de Van Gaal es van sentir més còmodes, tot i estar molt lluny del que se n’espera. Només en els últims minuts els visitants van posar la por al cos dels aficionats que s’aplegaven a l’estadi d’Old Trafford en un parell d’ocasions que el porter Romero va resoldre amb encert.

El Leicester, que va desfer-se del Sunderland per 4-2, és el primer líder, i l’Everton de Robert Martínez, sense Deulofeu, va empatar a casa contra el Watford de Quique Flores. Avui es juguen l’Arsenal-West Ham, el Newcastle-Southampton i l’Stoke-Liverpool.

Van Gaal, sobre De Gea: “No el deixarem marxar fàcilment”

Abans de Nadal, quan De Gea salvava el Manchester United partit rere partit, van sonar els primers rumors sobre el seu fitxatge pel Reial Madrid. Ha començat una nova temporada i la incògnita sobre el futur del madrileny encara no s’ha resolt. Ahir va presenciar el partit entre el que encara és el seu equip i el Tottenham des de la llotja i al costat de Víctor Valdés. De Gea lluïa la indumentària oficial del club mentre que el català, que Van Gaal ha deixat sense dorsal, portava un vestit fosc però sense cap distintiu del United.

Després del partit el tècnic holandès advertia el Madrid: “De Gea ha sigut el nostre millor jugador en els últims 2 o 3 anys i no el deixarem marxar fàcilment”. Els aficionats, que temen la marxa del porter, ahir ja van cantar el nom de Sergio Romero en cada intervenció encertada.