Futbol
Esports 30/08/2013

Guardiola arrabassa la Supercopa d'Europa a Mourinho en els penals

El Bayern guanya el Chelsea (2-2 (5-4)). Lukaku ha fallat l'últim penal després d'una tanda perfecta. Javi Martínez, en l'últim sospir de la pròrroga, ha fet el 2-2 quan els anglesos celebraven ja el títol

N.a.
Franck Ribéry celebra un gol amb Pep Guardiola

BarcelonaEl Bayern Munic de Pep Guardiola s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Europa després de vèncer als penals el Chelsea de José Mourinho. El jove Lukaku ha fallat el cinquè penal després d'una tanda perfecta (5-4). Javi Martínez, 'in extremis', en l'últim sospir de la pròrroga, ha fet el 2-2 quan els anglesos ja celebraven el triomf. Ha sigut una final trepidant.

Fernando Torres ha obert el marcador al minut 8 en culminar amb una potent rematada un brillant contraatac anglès. El gol 'blue' ha permès activar el pla defensiu de Mourinho, que ha regalat la pilota perquè fos el Bayern qui carregués amb el pes del partit. Ja li anava bé a Guardiola, que és el que volia. Els bavaresos, però, no sempre han trobat forats en la defensa anglesa per diversos desajustos posicionals dels seus jugadors interiors, sobretot Müller. El tècnic de Santpedor ha intentat ajustar-ho sobre la marxa, movent Kroos i Lahm i donant entrada a Javi Martínez i Götze al segon temps. Però el Chelsea trobava amb certa facilitat opcions al contraatac sobre la banda d'Alaba, que no ha deixat de pujar la banda en cap moment.

Tot i no acabar de jugar fluid, el Bayern ha anat trobant ocasions gràcies a Ribéry i Mandzukic, molt mòbil. El premi, però, s'ha fet esperar fins al minut 47, quan Ribéry, amb un fort xut després de rebre una passada de Kroos, ha fet l'1-1 amb què s'ha arribat a la pròrroga.

Al temps extra, un gol de Hazard, gràcies a una bonica jugada personal que no ha sabut aturar Neuer, ha desfet l'empat en el primer minut de la pròrroga i ha donat avantatge a un Chelsea que ha acabat penjat sota pals per protegir un Petr Cech estel·lar. Els últims minuts han sigut un atac i gol del Bayern. Mandzukic i Javi Martínez, vivint a l'àrea, i Mario Götze han tingut tres ocasions claríssimes que Petr Cech ha salvat. Però en l'enèsima i desesperada centrada a l'àrea dels de Munic, Javi Martínez ha posat la punta de la bota per enviar la pilota a la xarxa i forçar els penals.

El títol s'ha decidit des dels onze metres i en l'últim llançament. El belga Lukaku ha fallat el cinquè penal, després que tots els xutadors encertessin (Alaba, David Luiz, Kroos, Oscar, Lahm, Lampard, Ribéry, Ashley Cole i Shaqiri).