Ascens a Primera
Esports 19/06/2013

Un gol de Charles obliga el Girona a remuntar a Almeria per pujar a Primera (0-1)

L'equip andalús ha sorprès els de Rubi en un contraatac i, fins i tot, ha fregat el 0-2 en diverses arribades al segon temps. Felipe Sanchón ha fallat un penal a vint minuts del final que hauria empatat l'eliminatòria

Felipe Sanchón, en una acció contra l'Almeria a Montilivi

BarcelonaAl Girona se li ha complicat l'ascens a Primera Divisió. I molt. Un gol de Charles després d'un contraatac ferotge al minut 49 deixa les coses molt difícils a l'equip de Rubi, que haurà de remuntar el 0-1 en contra a Almeria el pròxim dissabte (20h, Canal+1), en el definitiu partit del 'play-off' d'ascens.

L'equip andalús, sempre ben organitzat al darrere i apostant-ho tot a les transicions a través de Corona i Aleix Vidal per trobar Charles en punta, ha deixat que el Girona prengués riscos en atac. Els locals, dominant la possessió, s'han trobat molt còmodes al mig del camp. Un parell de bones arribades de Jofre al primer temps han motivat Montilivi, ple a vessar.

Però el partit ha mort amb 0-0 al descans. A la represa, tot i que el domini seguia sent del Girona, ha arribat el gol de l'Almeria, que ha aprofitat un córner per dissenyar un senzill contraatac entre Corona i Charles que ha acabat amb el 0-1. Charles ha aprofitat una assistència del seu company per superar Isaac Becerra amb una mitja vaselina amb la punta de la bota.

El gol ha deixat el Girona molt tocat, sense idees. Llavors, l'Almeria s'ha sentit fort i poderós al contraatac. Diverses cavalcades andaluses han insinuat un 0-2 que Isaac Becerra, amb tres grans aturades ha pogut evitar.

La jugada clau de l'eliminatòria ha arribat al minut 71. Unes mans de Gunino dins l'àrea han donat al Girona una ocasió per empatar. Però Felipe Sanchón ha xutat el penal molt centrat i Esteban ha pogut aturar-lo.

Ha sigut l'últim cop que ha congelat els ànims del Girona. Ni Acuña ni Ion Vélez, els cartutxos que Rubi ha gastat per mirar de millorar el marcador de cara a la tornada, han pogut capgirar el resultat. Per pujar a Primera, el Girona haurà de buscar el triomf a Almeria el pròxim dissabte a les 20h.

Fitxa tècnica

Girona: Becerra; Jose (Eloi, min.69), Richy, Chus Herrero, David Garcia, Luso, Tebar, Felipe (Ion Vélez, min.84), Jofre Mateu (Acuña, min.58), Juanlu i Gerard Bordas.

Almeria: Esteban; Gunino, Pellerano, Trujillo, Christian, Verza, Corona (Mejía, min.62), Iago Falqué, Soriano (Carlos Calvo, min.68), Aleix Vidal i Charles (Jonathan, min.80).

Àrbitre: Arias López (Comitè càntabre). Ha tret targeta groga a Chus Herrero, Esteban, Cristian, Corona, Iago Falqué i Soriano.

Gols: 0-1: Charles (49').

Incidències: 9.286 espectadors a Montilivi