LLIGA DE CAMPIONS
Esports 13/02/2012

La Champions com a objectiu número u

Martí Molina
3 min
A DEU PUNTS DE DISTÀNCIA 
 El Barça, amb Busquets a la convocatòria, viatja avui cap a Leverkusen pel partit d'anada dels vuitens de final de la Champions.

Només dos dies després de dir pràcticament adéu a la Lliga, l'expedició del Barça vola aquest matí cap a Leverkusen per concentrar-se per al partit de demà de la Champions, corresponent a l'anada dels vuitens de final de la competició. L'equip intenta girar full i centrar els principals esforços fins a final de temporada en el torneig de clubs més prestigiós del Vell Continent.

Amb el Madrid situat a 10 vertiginosos punts d'avantatge, i la final de Copa aparcada fins al mes de maig, els blaugranes són conscients que la Champions passa a ser la competició prioritària. D'una banda, perquè mantenen intactes les opcions de revalidar el títol i, de l'altra, perquè tenen encara el gran repte de ser el primer equip a aixecar l'orelluda dos anys consecutius des que es disputa amb el nou format de lligueta.

Cap membre de l'equip va voler reconèixer públicament que, després de la desfeta al Reyno de Navarra, el repte europeu passaria a tenir dedicació exclusiva. Però tant els jugadors com el cos tècnic i el club en general són conscients que les esperances per tornar a guanyar el torneig de la regularitat són mínimes. Per la diferència de punts i, sobretot, perquè sembla bastant difícil que el Reial Madrid, aquest Reial Madrid, deixi escapar el títol que fa tres anys que anhela. I més després que ahir els blancs fessin els deures i derrotessin el Llevant.

Mentrestant, Guardiola intentava motivar un equip acostumat a guanyar, i que veu com se li escapa un dels títols de prestigi a passes de gegant. Primer recordant a Pamplona que els jugadors tenen demà l'oportunitat de continuar "defensant el títol de campions" d'Europa. I després al vestidor demanant als futbolistes que "giressin full per encarar un partit tan important com el de l'anada d'una eliminatòria", segons va desvelar Carles Puyol.

"La Lliga no està perduda, però hem de ser realistes", deia el capità del Barça un cop acabat l'entrenament d'ahir al matí. Ell va ser l'encarregat de donar la cara després d'una sessió de recuperació farcida de cares llargues, i va coincidir amb les opinions que havien fet la nit abans Víctor Valdés i Gerard Piqué. El porter reconeixia que "amb 10 punts de desavantatge la Lliga és molt difícil", i el central observava: "La gent no és tonta, són molts punts i el Madrid està en molt bona ratxa".

Tot i així, Puyol va exercir de capità per assegurar que els jugadors del Barça lluitaran fins al final: "La gent ha de saber que aquest equip no tira mai la tovallola i que intentarem guanyar cada setmana". Encara que ell mateix reconeixia que és un repte possible però bastant poc probable: "Si no ens arriba, com a mínim ho haurem intentat".

Però més enllà d'això, el Barça és conscient que per poder ser competitiu a la Champions també ho ha de ser a la Lliga. O com a mínim mantenir la mateixa intensitat als partits. Res de deixar-se anar i centrar-se en els compromisos europeus, sinó mantenir la tensió i la preparació física en cada enfrontament per ser altament competitius. "No som màquines que un dia connectes i l'altre desconnectes. Cada setmana has d'anar al màxim, i és precisament això el que et connecta", deia Puyol.

Exactament el mateix punt de vista que sempre ha defensat Guardiola, que ha afirmat que la millor manera d'estar amb tensió en el tram final de la temporada és estant viu en totes les competicions. Encara que això no hagi de significar, necessàriament, disposar sobre el terreny de joc l'equip de gala.

Busquets entra a la convocatòria

I el primer repte és demà a Leverkusen, contra un rival, el Bayer, que també afronta l'anada de vuitens després d'haver perdut aquest cap de setmana a la Bundesliga. L'equip que entrena Robin Dutt ocupa la sisena posició a la lliga, i també és a deu punts del seu objectiu particular, que és classificar-se una altra vegada per a la Champions. Per a aquest partit el Bayer no podrà comptar amb Michael Ballack, que es va lesionar a l'entrenament -té un trencament fibril·lar- i estarà entre tres i quatre setmanes de baixa, segons va informar el club.

En canvi, qui sí que pot tenir opcions de jugar és el blaugrana Sergio Busquets. El migcampista de Badia encara no ha rebut l'alta mèdica, però va entrar a la convocatòria i avui també viatja cap a Alemanya. Una expedició de 22 homes en què, a més d'ell, també hi ha els disponibles del primer equip i cinc jugadors del B.

stats