CICLISME

La Challenge evita pujar per la Serra pel mal temps

L'etapa que passa per la Tramuntana modifica el recorregut perquè la carretera del coll de Sóller es troba tallada per despreniments a causa del temporal

El fort temporal de pluja, vent i neu que ha sofert Mallorca els darrers dies ha obligat els organitzadors de la XVI Playa de Palma Challenge Ciclista Mallorca a modificar el recorregut d'una de les etapes, la del trofeu Serra de Tramuntana, el nou traçat del qual evitarà la pujada a aquest port de muntanya.

Ho ha confirmat aquest dimarts l'organització d'una de les proves que inauguren la temporada ciclista internacional. Entre dijous i diumenge, hi participaran vint equips, entre ells l'únic espanyol a la prova, el Movistar Team, amb Alejandro Valverde com a cap de files.

Nova ruta

El trofeu Serra de Tramuntana constarà de 153,9 quilòmetres, enfront dels 140,4 que estaven programats amb anterioritat al tancament de la carretera Ma-11a, al coll de Sóller. L'escamot circularà, finalment, per les localitats de Sóller, Deià, Esporles, l'Esgleieta, Valldemossa, Esporles, l'Esgleieta, Bunyola, Orient, Alaró, Lloseta, Selva, Escorca, Sóller i Deià.

La Challenge Ciclista Mallorca començarà dijous amb la disputa del trofeu Porreres-Felanitx-ses Salines-Campos i continuarà divendres amb el trofeu Serra de Tramuntana. El calendari dels trofeus es complementarà dissabte amb la prova entre Andratx i Mirador del Colomer, a Pollença, i finalitzarà diumenge amb el de Platja de Palma-Palma.

Entrega de premis sense hostesses

Els organitzadors de la Challenge, així mateix, han reiterat que la prova prescindirà de les hostesses que lliuren els premis als ciclistes vencedors de cada trofeu, una decisió impulsada conjuntament amb l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB).

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF